Wat zou jij willen doen met RSS?

 Gepubliceerd door om 12:46  Onderwijs
feb 092006
 

Via Jane Knight kwam ik bij dit heel aardig overzicht (in het Engels) van gebruiksmogelijkheden van RSS in het onderwijs getiteld “RSS Ideas for Educators.
Aanstaande dinsdag hebben we een interne brainstormsessie met als vraag “op welke plekken/voor welke informatie binnen Natschool zou RSS zinvol zijn?”.
Mocht je na het lezen van het documenten daar ideeën over hebben (hoeft niet persé binnen Natschool te zijn, mogen ook andere ELO’s) laat het me dan zeker even weten in de reacties of via de mail.

Stekker eruit?

 Gepubliceerd door om 12:20  Algemeen
feb 092006
 
“Een zogenaamde parkshuttle van busbedrijf Connexxion is verwoest bij een brand in een opslagplaats bij het Rotterdamse Kralingse Zoom. Een tweede karretje is zwaar beschadigd. De brandweer werd gealarmeerd door een automatische brandmelder en was daardoor snel ter plaatse. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de brandweer vermoedt kortsluiting.”

(bron)

Na de botsing in december, nu brand en als ik de foto bekijk bij FOK! dan kun je shuttles die daar gestaan hebben wel afschrijven. De vraag is dan wel of je de vervangers nog moet willen (laten) bouwen.

 Reacties uitgeschakeld voor Stekker eruit?  Tags:

Bluetooth in de trein

 Gepubliceerd door om 08:11  Tools
feb 092006
 

Omdat ik in de trein van Eindhoven naar Schiphol 220V ter beschikking had, kon ik gemakkelijk de hele winkel opstarten. Dus PDA via de USB aan de laptop en de laptop aan de 220V. Eigenlijk wilde ik Netstumbler laten draaien om te kijken welke draadloze netwerken ik onderweg tegen zou komen en dan met de GPS-ontvanger de coördinaten daarvan ook vastleggen. Toen ik de Bluetooth USB-stick inprikte zag ik dat ik niet de enige was met een toestel dat Bluetooth aan had staan.

Bluetooth in de trein - Klik voor grotere versie

Dat was me een dag eerder op het station in Eindhoven al opgevallen toen ik btCrawler draaide. De lijst met devices was enorm. Nou zou ik niet weten hoe daar misbruik van te maken (heb die behoefte ook niet), maar het is wel goed om in de gaten te houden.

 Reacties uitgeschakeld voor Bluetooth in de trein  Tags:

Schipholkast

 Gepubliceerd door om 07:46  Edupodcast
feb 092006
 

Toen ik gisteren op Schiphol was, heb ik de Olympus aangezet en ben gaan rondlopen terwijl ik praat over waarom ik hier in Boston ben (de IMS-kwartaalbijeenkomsten), wat IMS doet en hoe een leertechnologiespecificatie tot stand komt.

audio Schipholkast   Duur: 18 minuten

Aan het einde van de opname kom ik bij een winkel op Schiphol waar ze ook goedkopere versies van mijn Olympus verkopen (o.a. de Olympus VN-120). Ik gaf aan dat ik zou uitzoeken hoe je die op de computer kunt aansluiten, maar heb dat nog niet gevonden. Lees verder….

Weg

 Gepubliceerd door om 01:51  Persoonlijk
feb 092006
 

Ik moet zeggen dat ik me mijn aankomst hier in Boston een beetje anders voorgesteld had. De vlucht en zo zijn allemaal probleemloos verlopen. Het was op het vliegveld even spannend omdat mijn tas pas ergens op het laatst de band op kwam, maar hij was er uiteindelijk toch. Het hotel heeft “Complimentary High Speed T-1 Connectivity” op de kamers, dus dat was ook wel mooi. Maar het eerste wat ik zag toen ik de voorpagina van mijn weblog wilde opvragen was “The requested URL was not found on this server. Servage.net Clustered Webhosting running enhanced Apache Webserver”.
FTP opgestart en tot mijn schrik was de map met daarin de hele site hier weg! Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Weg  Tags: