nov 272005
 
“Verkeer op het belangrijke kruispunt Fellenoord/Kennedylaan in Eindhoven moet de komende maand rekening houden met overlast. De gemeente gaat deze ‘black spot’ aanpakken omdat er veel ongelukken gebeuren.
Er komt een tijdelijke verkeersregelinstallatie waardoor het verkeer minder snel doorstroomt.
Op 23 december moet het kruispunt door een gloednieuwe installatie een stuk veiliger zijn. Automobilisten wordt geadviseerd het kruispunt voorlopig te mijden en over de Montgomerylaan te rijden.”

(bron)

Dit is het kruispunt bij het station in Eindhoven waar ik op weg naar mijn werkplek altijd langs kom. Daar is het in de spits sowieso al druk, ik zal kijken of ik morgen even een sfeerimpressie van de te verwachten chaos ter plekke kan maken. :twisted:

RSS-scriptie een jaar later

 Gepubliceerd door om 11:56  Onderwijs
nov 272005
 

Vorig jaar schreef ik dat ik op zoek was naar de scriptie van Jorrit van der Harst over RSS. Ik heb toen nog een paar keer via de mail contact met hem gehad en op een gegeven moment maar besloten dat hij waarschijnlijk wel niet meer online zou komen. Nu, een jaar later leverde een zoekopdracht op Google deze verwijzing naar de rapportenservice van de Automatiseringsgids op. Het rapport moet blijkbaar 30 euro opbrengen. Nou weet ik niet of ik dat er vorig jaar voor betaald zou hebben, maar het zou wel een extra argument voor studenten kunnen zijn tegen het laten opnemen van hun scriptie in een databank van de onderwijsinstelling. Gelukkig komen in het algemeen dit soort scripties (zoals deze, deze en deze) gewoon gratis online beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor RSS-scriptie een jaar later  Tags:

Voor mijn iTunes whishlist

 Gepubliceerd door om 10:57  Edupodcast
nov 272005
 

Nu ik iTunes gewoon blijk te kunnen gebruiken, ben ik in afwachting van de ontvangst van mijn iPod Video de nodige feeds (met en zonder video) in iTunes aan het verzamelen. Net als bij blogs is het niet zo dat ik altijd alle afleveringen van een feed even goed vind. In iTunes kan ik er dan een waardering aan geven met sterretje. Op zich wel handig. Maar wat nou als ik naar een specifieke aflevering wil verwijzen vanuit mijn tekstblog? Dan moet ik weten waar die aflevering staat, ideaal zou zijn als ik eenvoudig kan verwijzen naar de pagina met de shownotes en niet direct naar het MP3- of MOV-bestand. Helaas is die informatie niet in iTunes beschikbaar. Het programma weet wel te vertellen waar het bestand op mijn computer staat, maar blijkbaar niet meer waar het vandaan kwam. Iemand die weet waar ik dit soort wensen kan indienen? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Voor mijn iTunes whishlist  Tags:

Eerste landelijke internetloze werkdag

 Gepubliceerd door om 09:50  Internet
nov 272005
 
“Onderzoek van Clockwork onder 50 A-merk bedrijven wijst uit dat 74% van de respondenten zich geen raad weet op een dag zonder internet en e-mail. Ahum, een dag, ik ken er die een uurtje zonder internet al behoorlijk problematisch vinden.

Het bedrijf wat gespecialiseerd is in geïntegreerde interactieve multi-channel oplossingen wil daarom 9 december uitroepen tot landelijke internetloze werkdag. Driekwart van de respondenten is ervan overtuigd dat zo’n dag het persoonlijk contact met klanten en collega’s ten goede komt .”

(bron)

Belachelijk initiatief. Alsof de tijd die je op je werk aan internet/e-mail besteedt verloren tijd is waarin je andere belangrijkere dingen zou kunnen doen. Het levert het bedrijf natuurlijk wel heel wat reclame/reacties/exposure op. Vooral ook omdat de bijbehorende website er wel grappig uitziet.