Nederlands als voertaal in onderwijs

 Gepubliceerd door om 15:37  Onderwijs
okt 202005
 
“Staatssecretaris Rutte van Onderwijs vindt het geen goede zaak als opleidingen overstappen op Engels als voertaal zonder inhoudelijke reden, zoals veel buitenlandse studenten. Volgens hem is internationalisering goed, maar hij noemt het ‘overdreven en overbodig’ als opleidingen helemaal overstappen op Engels. Volgens hem moet het in ons land mogelijk blijven om elke opleiding in het Nederlands te volgen.”

(bron)

Ik ben het voor de verandering eens helemaal eens met Rutte. Ik vind het helemaal geen probleem om Engels te praten of schrijven en vergader wekelijks via de telefoon in het Engels. Maar we leven nu eenmaal in Nederland en Nederlands is nog steeds de officiële taal. Houden zo. Ook niet te spastisch over doen, maar niet zomaar overboord gooien omdat het nou eenmaal zo gemakkelijk is als iedereen Engels spreekt. Want niet iedereen spreekt Engels!

okt 202005
 
“De fusie van Blackboard en WebCT heeft voorlopig geen gezamenlijke elo tot gevolg. Dat verklaarden de directeuren van Blackboard en WebCT, Michael Chasen en Carol Vallone, op een persconferentie op EDUCAUSE.”

(bron)

Noem me maar koppig, maar uitspraken van directeuren van bedrijven die hun fusie/overname nog moeten afronden neem ik met een kilo zout. Waarom? Nou simpel: Blackboard is een beursgenoteerde onderneming. Het resultaat van deze overname is een beurgenoteerde onderneming die een stuk groter is en een product in huis krijgt (WebCT) dat vergelijkbaar is aan haar bestaande hoofdproduct (Blackboard). Nou kan het voor een docent wel heel veel uitmaken of hij/zij Blackboard of WebCT gebruikt, voor een aandeelhouder is het niet te verkopen ze naast elkaar te laten bestaan.