Wiki op een stikkie

 Gepubliceerd door om 08:40  Tools
okt 202005
 

Een beetje tegen mijn gewoonte in heb ik het nog niet zelf uitgeprobeerd (heb wat teveel andere leuke nieuwe speeltjes) maar dit bericht is interessant: Blijkbaar is het mogelijk om WikkaWiki op een USB-drive te installeren (bron).
Dat wordt mogelijk gemaakt door een heel kleine installatie van PHP, MySQL, Perl en de Apache webserver in de vorm van The Uniform Server. En daar draait WikkaWiki dan blijkbaar probleemloos op.

Er zijn meer mogelijkheden om PHP etc. op een USB-stick te installeren. Soms, zoals bij phpdev, moet je er wel een paar dingen voor aanpassen.

Mogelijkheden
Er zijn meer tools die het mogelijk maken om wiki-achtige notities bij te houden. Het gebruik van een ‘echte’ wiki-toepassing voor lokaal gebruik heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld sychronisatie tussen delen van een publieke wikie en je persoonlijke wiki kunt opzetten.

Het lijkt wat omslachtig, een hele webserver starten om een snel wat aantekeningen te maken, maar ik vraag me af of het meer resources vergt dan een gemiddelde windows-applicatie.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Wiki op een stikkie”

Reacties (2)
 1. Ik heb op frEdSCAPEs (0.1) ook al vaker aandacht besteed aan Wiki-op-een-stick:
  1) " Broekzak Wiki!",

  2) " Wiki op een stokje",

  3) " Tiddly wiki en de memory stick".
  Met name deze laatste werkt als een zonnetje.

  Trouwens ontwikkelen van " Software voor op je USB drive" is een hele sport geworden. Tot slot wat misschen ook aardig is om in dit verband te noemen is Podcatcher on a stick

 2. Vorige week in het nieuws:
  http://www.deltion.nl/home.asp?page=n

  Studenten raadplegen alle benodigde bronnen vanaf hun USB stick. Of ook software wordt aangeroepen via die weg is mij echter niet geheel duidelijk.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.