Over doorzonwoningingen en tochtdeuren

 Gepubliceerd door om 13:56  Internet
okt 142005
 

Marja Verstelle staat stil bij de vraag “Wat doe je met reacties op je blog die in jouw ogen niet kunnen?” en trekt die vraag terecht een stukje breder door zich af te vragen of een weblog meer weg heeft van een publieke ruimte of een open huis. Mijn mening daarover staat bij Marja in de reacties. Ik vind het een heel terechte vraag en zeker eentje waar je tamelijk onverwacht mee te maken kunt krijgen als je als kersverse blogger iets bij te dragen hebt dat uitnodigd tot discussie.

 Reacties uitgeschakeld voor Over doorzonwoningingen en tochtdeuren  Tags:

VPRO begint iPod TV

 Gepubliceerd door om 12:54  Internet
okt 142005
 
“Het verschijnen van de iPod Video en bijbehorende iTunes-software maken de VPRO tot Nederlands eerste draagbare omroep.
Sinds juli van dit jaar zendt VPRO bij wijze van experiment al een aantal televisieprogramma’s uit via iTunes. Met de lancering van de iPod Video eergisteren, krijgen de uitzendingen, tot nu toe alleen via de pc en internet te zien, een extra ‘off line’ dimensie.”

(bron)

Toen ik een tijdje geleden de term iTunes Televisie gebruikte werd me dat niet door iedereen in dank afgenomen. Maar de komst van de iPOD video heeft dus wel al minimaal één (volgens mij) positief effect tot gevolg. Waar ik namelijk problemen had bij Vodcasting zoals o.a. gepromoot door Jet Stream was dat er streaming video in de enclosures gehackt werden. Nu wordt dat verholpen en worden het dus weer gewoon échte enclosures. Mooi.

iPod Video in het wild?

 Gepubliceerd door om 12:45  Tools
okt 142005
 

Is er iemand die weet waar ze in Nederland de iPod video al in de winkel hebben liggen? Voor dat bedrag wil ik hem namelijk wél eerst even live gezien hebben.
Ik had het Apple Centre in Eindhoven gemaild via hun website. Ze reageerden snel (binnen een paar uur) op mijn vraag maar konden mij nog niet vertellen wanneer zij hem in de winkel zouden hebben liggen.

 Reacties uitgeschakeld voor iPod Video in het wild?  Tags:
okt 142005
 

Ik krijg de laatste tijd wat vaker dan voorheen mailtjes met ofwel persberichten over nieuwe websites ofwel voorstellen om naar elkaar te linken.
En die mailtjes zijn even blijven liggen omdat ik eigenlijk niet goed wist wat ik daar mee wilde. Deels had dat te maken met de vraag “wil ik dat wel?” en deels met de vraag “maar hoe geef ik dat vorm?”. Ik heb een tijdje geleden een persbericht verstuurd door Erno Mijland opgenomen. En hoewel ik het nog steeds geen problemen heb met de inhoud van dat bericht, ben ik niet tevreden over het format. Daarom heb ik een paar “regels” opgesteld, waar je je natuurlijk niet aan hoeft te houden, maar die de kans van verschijnen van je bericht hier op de site wél kunnen vergroten. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Persberichten op het ICT en Onderwijs BLOG  Tags:

En Pierre, wat hebben zij gewonnen?

 Gepubliceerd door om 00:44  Persoonlijk
okt 142005
 
“In Bladel is vanmorgen Pierre van Ostade (88 ) overleden. Dat is door het verpleeghuis waar hij woonde naar buiten gebracht. Van Ostade was vooral bekend als ‘spreekstalmeester’ in de BB-quiz van Berend Boudewijn, die in de jaren 70 werd uitgezonden door de KRO.”

(bron)

Het is natuurlijk hartstikke offtopic, maar vanwege het groot aantal keren dat mensen spontaan die uitspraak (En Pierre, wat hebben zij gewonnen?) nadeden als ik me ergens voorstelde maakt dat hij hier toch een plekje heeft verdiend.

 Reacties uitgeschakeld voor En Pierre, wat hebben zij gewonnen?  Tags: