IMS CP 1.2 wordt IEEE standaard

 Gepubliceerd door om 19:15  Leertechnologie
jul 082005
 
“During working sessions at alt-i-lab 2005 in Sheffield, UK, representatives of the ADL Co-Lab in Alexandria, Virginia; the Learning Technology Standards Committee of the IEEE, and the IMS Global Learning Consortium outlined the collaborative approach the three organizations will follow to update the IMS Content Packaging specification. The updated specification will be accredited as an IEEE standard and the profile of the Content Packaging specification included as a key component of SCORM 2004, which will be revised to comply with the resulting standard.”

(bron)

Zo’n anderhalf jaar geleden was er sprake van dat de RDCEO-specificatie van IMS een IEEE standaard zou worden. Toen vroeg ik me af waarom de IMS Contentpackaging-specificatie daar niet eerder voor in aanmerking kwam. Nu, terwijl overigens nog hard gewerkt wordt aan het bijwerken van de specificatie naar een versie 1.2, is het dan toch zo ver. De medewerking van ADL, de mensen achter SCORM is hierbij natuurlijk wel zo handig, want ze zijn de bekendste gebruiker van de specificatie. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor IMS CP 1.2 wordt IEEE standaard  Tags:

Nieuws op vakantie

 Gepubliceerd door om 18:11  Algemeen
jul 082005
 
“Tijdens de vakantie geen televisie, radio of krant bij de hand? En toch bijblijven? Abonneer u op de gratis sms-nieuwsservice van de Wereldomroep.Deze zomer houdt de Wereldomroep een proef met het nieuws per sms. Meld u aan en ontvang drie weken lang gratis drie keer per dag de hoofdpunten uit het nieuws op uw mobiele telefoon.
Deze proef loopt van zaterdag 23 juli tot en met vrijdag 12 augustus. U kunt zich tot 21 juli aanmelden. Wees er snel bij, want slechts een beperkt aantal mensen kan van de sms-nieuwsservice gebruik maken.”

(bron)

Je moet zelf maar bepalen of je dit wel wilt, je zou er juist voor kunnen kiezen om helemaal geen Nederlands nieuws te ontvangen. En anders kun je je hier aanmelden voor de actie.

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuws op vakantie  Tags:

Worstelen met VoIP

 Gepubliceerd door om 15:10  Tools
jul 082005
 
“Gisteren maakte Vodafone in Duitsland nieuwe tarieven bekend voor haar UMTS-klanten. In het nieuwe prijsoverzicht staat in een voetnoot: “Vanaf 8 juli 2005 wordt het gebruik van Voice over IP in combinatie met bovenstaande tarieven technisch geblokkeerd.” Als een Duitse UMTS-klant een mobiele versie van Skype installeert, kan hij het belprogramma niet gebruiken. De mobiele beller zal via het reguliere, duurdere, mobiele net moeten bellen.”

(bron)

Oei, dat is een misser. Een dienst aanbieden en die technisch (moeten) beperken zodat je klanten niet dat ermee kunnen doen wat ze wellicht zouden willen omdat dat ten koste van je andere diensten gaat waarmee je dus eigenlijk aangeeft dat je die andere diensten té duur geprijst hebt en nog niet weet hoe je met de alternatieven om moet gaan. Het wachten is dan namelijk op een concurrent die hierdoor op een kans gewezen wordt om je klanten bij je weg te kapen.

 Reacties uitgeschakeld voor Worstelen met VoIP  Tags:

Bloglines verjaardagen

 Gepubliceerd door om 13:58  Internet
jul 082005
 

Als GMail jarig is breiden ze hun dienstverlening uit, Bloglines lijkt die traditie te gaan volgen. Zo introduceerden ze vorig jaar op hun verjaardag een aantal uitbreidingen en dit jaar hebben ze op hun verjaardag een Nederlandse interface toegevoegd. De vertalingen zijn soms nog een beetje krom (“Koele features” of “Geüpdatet”) en nog niet overal doorgevoerd (bijvoorbeeld nog niet bij het aanmelden of op je accountpagina) maar het is natuurlijk wel leuk. En het is overigens een heleboel informatie die vertaald (en daarna ook in het Nederlands onderhouden) moet worden. Koel.

 Reacties uitgeschakeld voor Bloglines verjaardagen  Tags: