EDUPodcasters gezocht

 Gepubliceerd door om 01:07  Onderwijs
mei 052005
 

Naar aanleiding van het artikel Podcasting in het hoger onderwijs op de e-learning themasite vraagt Maaike van Leijen in de reacties naar het bestaan van podcasts uit het onderwijs (met name bijvoorbeeld podcasts over colleges of literatuur).
Ik heb in mijn reactie daarop aangegeven dat ik alleen voorbeelden uit het buitenland kende. Maar ik wordt hier graag gecorrigeerd door iemand die wél EDUPodcasters kent van Nederlandse (of Belgische) bodem.

 Reacties uitgeschakeld voor EDUPodcasters gezocht  Tags:

Een jaar lang FURLen

 Gepubliceerd door om 00:50  Algemeen
mei 052005
 

Hoewel FURL al een stuk langer bestaat (sinds voorjaar 2003), kwam ik vorig jaar (zie deze post van 4 mei en deze van 5 mei) voor het eerst in aanraking met FURL (dankzij Gerard en Sybilla). Het aantal links is (neem ik aan) nog redelijk beperkt. Op het moment zijn het er 272. Ik heb echter gemerkt dat ik op het moment, vaker dan voorheen, de voorkeur geef aan het gebruik van FURL als vervanger voor de bladwijzers in Firefox. Zeker als het gaat om het vastleggen van sites die ik gebruik als achtergrondmateriaal voor iets wat ik op dat moment aan het uitzoeken ben en waar ik dan sowieso hier over wil schrijven. Waarschijnlijk zou je aan de hand van de RSS-feed van mijn FURL-account soms vooraf kunnen voorspellen waar ik over ga schrijven (als je dat mocht willen, moet je toch écht op zoek naar een andere hobby!!)
Overigens: FURL beschikt over uitgebreide exportmogelijkheden, dus geen risico van lock-in. Op het moment dat ik er weg wil, kan dat zonder problemen.

mei 052005
 

Gisteren sprak ik over het nooit meer hoeven invoeren van de reeds aanwezige metadata in foto’s.
Een andere categorie media waarvoor ik vaker metadata moet invoeren dan ik zou willen zijn video en audiobestanden. En dat terwijl het gebruik van metadata bij bijvoorbeeld MP3’s juist heel erg ingeburgerd is.
Daarom is dat het onderwerp van deel 2. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer metadata invoeren – deel 2  Tags: