Een jaar lang FURLen

Hoewel FURL al een stuk langer bestaat (sinds voorjaar 2003), kwam ik vorig jaar (zie deze post van 4 mei en deze van 5 mei) voor het eerst in aanraking met FURL (dankzij Gerard en Sybilla). Het aantal links is (neem ik aan) nog redelijk beperkt. Op het moment zijn het er 272. Ik heb echter gemerkt dat ik op het moment, vaker dan voorheen, de voorkeur geef aan het gebruik van FURL als vervanger voor de bladwijzers in Firefox. Zeker als het gaat om het vastleggen van sites die ik gebruik als achtergrondmateriaal voor iets wat ik op dat moment aan het uitzoeken ben en waar ik dan sowieso hier over wil schrijven. Waarschijnlijk zou je aan de hand van de RSS-feed van mijn FURL-account soms vooraf kunnen voorspellen waar ik over ga schrijven (als je dat mocht willen, moet je toch écht op zoek naar een andere hobby!!)
Overigens: FURL beschikt over uitgebreide exportmogelijkheden, dus geen risico van lock-in. Op het moment dat ik er weg wil, kan dat zonder problemen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arnoud
17 jaren geleden

Ik ben geabonneerd op je Furl-RSS-feed, maar ja ik heb dan ook geen hobby’s ;-). En een tip om het spannend te houden: eerst schrijven en dan pas furlen.

Pierre
17 jaren geleden

ehm, maar waar moet ik die links dan opslaan? Bij m’n bladwijzers in firefox dan weer gewoon??

Arnoud
17 jaren geleden

Mmm, dat is een goeie… Ik "bewaar" ze altijd eerst in m’n RSS-reader.

Hans
17 jaren geleden

Ik merk dat ik steeds meer del.icio.us gebruik voor het vastleggen van links. Regelmatig exporteer ik die dan naar Furl. Het is me nog niet duidelijk waarom ik de voorkeur geef aan de een boven de ander. Het is wel handig dat je tags van delicious naar Furl kunt exporteren. Overigens ‘lees’ ik je furls ook via bloglines…..

Pierre
17 jaren geleden

Ik weet dat de belangrijkste reden dat ik del.icio.us niet gebruik is dat ik met Furl voldoende vooruit kon en (nu nog) niet de behoefte had nog andere oplossingen te proberen. Het is wat mij betreft dan ook geen beter/best keuze geweest.