RSS-Blog-Furl…

“English teacher Tom McHale sets down his cup of coffee and boots up the computer at his classroom desk. It’s 6:50 in the morning. After logging in, he opens up his personal page on the school Intrablog. There, he does a quick scan of the New York Times front page headlines and clicks through one of the links to read a story about war reporting that he thinks his student journalists might be interested in. With a quick click, Tom uses the “Furl it” button on his toolbar, adds a bit of annotation to the form that comes up, and saves it in his Furl journalism folder which archives the page and automatically sends the link and his note to display on his journalism class portal for students to read when they log in. Next, he scans a compiled list of summaries that link to work his students submitted to their Weblogs the night before. With one particularly well done response, he clicks through to the student’s personal site and adds a positive comment to the assignment post. He also “Furls” that site, putting it in the Best Practices folder which will send it to the class homepage as well for students to read and discuss, and to a separate Weblog page he created to keep track of all of the best examples of student work. It’s 7:00.”

(bron)

Met dank aan Sybilla voor de link. Ik parkeer hem hier even zodat ik hem niet kwijt raak (maar heb nog niet met FURL kunnen spelen). Ik zet er ook meteen maar deze link naar een bericht van Gerard Bierens dat gaat over linkstacking en ook naar FURL verwijst. En dat had ook weer een relatie met het bericht van gisteren over online voetnoten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard Bierens
18 jaren geleden

En zo staat alles en iedereen meer in verband met elkaar dan je zou vermoeden. Doet me denken aan ‘The Kevin Bacon Game’, zie http://kevinbacon.notlong.com/

It’s a small world after all :)

Pierre
18 jaren geleden

:)
Ah, kende dat verhaal niet, had wel gehoord van (maar nog niet geschreven over) het small world verhaal. Het vreemde was dat ik dacht dat de experimenten met e-mail mislukt waren, terwijl ik alleen berichten kan vinden die het tegendeel suggereren:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/

http://www.sciencemag.org/c

http://www.zeggelaar.com/pi

Hoe dan ook grappig, tja en sorry dat ik je weblog nog niet kende, zit in mijn rss-lezer, dus kan niet meer missen. :)

Gerard
18 jaren geleden

Geeft niets, het valt ook niet mee om in de steeds maar aanzwellende vloedgolf aan weblogs net die ene van een Fontys-collega boven water te krijgen. Die van Sybilla en deze van jou kwam ik ook puur toevallig via een opgeslagen Feedster-query (zoekwoord Fontys) tegen.

Het kan trouwens bijna niet anders of er moeten nog veel meer bloggers over onze gangen lopen, denk je ook niet?

Pierre
18 jaren geleden

Ik weet niet of er zoveel Fontys collega’s zijn die een weblog hebben. Ik ga die Feedster-query meteen maar eens proberen (kan rechtstreeks vanuit Sharpreader). Wellicht moeten we Fontys Online eens inseinen, zou kunnen dat zij het fenomeen ‘webloggen’ wat bekender kunnen maken binnen Fontys. Zou geen kwaad kunnen.

Sybilla
18 jaren geleden

En daar sluit ik me van harte bij aan! Wie biedt zich aan om dat ‘seintje’ door te geven?

Pierre
18 jaren geleden

Ik zat net te typen (kwam er een mailtje binnen dat er een nieuwe reactie was, dus keek ik daar eerst naar) :)