The Emperor’s New Groove

 Gepubliceerd door om 21:20  Internet
mrt 102005
 

Nee, niet de film deze keer, maar het geesteskind van de man die ook Lotus Notes bedacht:

“Microsoft neemt Groove Networks over. Oprichter Ray Ozzie wordt baas Technologie en rapporteert direct aan Bill Gates.”

(bron)

Heel kort samengevat is Groove een peer-2-peer project en samenwerkomgeving. Bij het OTEC heb ik met Groove gewerkt, en was er niet onverdeeld enthousiast over. Het was de beste in zijn soort, maar een echt door techneuten ontwikkeld pakket, niet al te gebruikersvriendelijk, niet al te snel (en zorgde er voor dat je laptop dat ook niet meer was) en het concept van een netwerk met alleen peers heeft nou eenmaal (volgens mij) juist niet de toekomst.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor The Emperor’s New Groove  Tags:
mrt 102005
 
“Hescom Weblog Welkom allemaal bij het nieuwste communicatiemiddel van de CO-studenten op de HES Rotterdam. Deze weblog is voor en door studenten gemaakt en heeft dus geen verdere banden met de HRO.”

(bron)

Dit weblog vond ik in mijn refererlog. Ze zijn in oktober vorig jaar van start gegaan. De frequentie van nieuwe berichten ligt nog niet erg hoog. Dat zou natuurlijk kunnen betekenen dat er niet zo heel veel gebeurt op de hogeschool Rotterdam. Eens kijken of ik wat verkeer hun kant op kan sturen als motivatie. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Het on-line communicatie paradijs van de hogeschool Rotterdam  Tags:

Wil jij ook een puppy?

 Gepubliceerd door om 20:12  Tools
mrt 102005
 

De Computable online schrijft over Puppy Linux (ze vergeten op de site overigens een url te vermelden). Puppy Linux heeft natuurlijk niet veel met honden te maken, anders dan dat het een kleine Linux-distributie is die ook op vanaf een USB-key werkt. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Wil jij ook een puppy?  Tags:

Innovatium-weblog

 Gepubliceerd door om 11:09  Internet
mrt 102005
 

De aankondiging staat inmiddels op de Innovatium-website, dus kan ik hem hier nu ook eindelijk bekend maken: volgende week dinsdag verzorgen Gerard, Sybilla en ikzelf het onderdeel “Gebruik van weblogs” tijdens het Innovatium 2005.
Als onderdeel daarvan wordt dan ook de eerste DU-weblog gelanceerd, (uiteraard) een groepsweblog rond het Innovatium. 8) Ter ere van de lancering stelt Fontys Hogescholen een IPOD Mini ter beschikking! Dus ben je volgende week aanwezig op het Innovatium-congres, als deelnemer of spreker, zorg dan dat je zeker een bericht plaatst op het weblog. Lees ook even de voorwaarden op de site.
Aanmelden, posten van bijdragen (bijvoorbeeld over je voorbereiding voor het congres) kan vanaf nu meteen tot 23 maart als dit weblog weer gesloten wordt voor nieuwe bijdragen.

Router (zonder trubbels voorlopig)

 Gepubliceerd door om 10:03  Persoonlijk
mrt 102005
 

Ik durf dit bericht bijna niet te schrijven uit angst dat hij er alsnog de brui aan geeft, maar mijn router is inmiddels al ruim een week zonder problemen in de lucht.
Het lijkt er op dat de derde voeding die gestuurd hebben wél goed werkt. Het modem hebben ze in ieder geval niet vervangen, zover ik kan zien hebben ze alleen de instellingen gerest.
Hoe dan ook, als je héél voorzichtig je ADSL-modem in gebruik gaat nemen en dan extra goed oplet op wat er gebeurt, ontdek je soms aardige zaken. Lees verder….