RELOAD Learning Design Editor/Player

 Gepubliceerd door om 20:41  Tools
mrt 032005
 
“Our developers are still coding furiously to bring more software to you over the next month or so. The release of the Learning Design Player (taking away much of the pain of viewing Learning Designs) is imminent (see a screenshot of the player interface and one of a Learning Design playing in Coppercore. And the Eclipse re-implementation of the Learning Design Editor is now undergoing development prior to release in April. You can read more about the new Editor on our LDE Eclipse page.”

(bron)

Cool. Eind maart is in Bolton de derde CETIS-codebash. Met een beetje geluk zijn de RELOAD programmeurs er dan ook weer. Zo te zien zullen Phil en Paul tegen die tijd weer heel wat lange dagen gemaakt hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor RELOAD Learning Design Editor/Player  Tags:

Ritme / Tempo

 Gepubliceerd door om 20:16  Persoonlijk
mrt 032005
 

Stukje nutteloze informatie/statistieken: In de tijd dat ik 3 berichten geschreven heb, heeft PSV 3 doelpunten gemaakt tegen TOP OSS. Wat als ik er nog een paar bij schrijf? :-)
20:26 uur: die 4e was wel héél erg mooi!

 Reacties uitgeschakeld voor Ritme / Tempo  Tags:

Click and don’t meet

 Gepubliceerd door om 20:12  Internet
mrt 032005
 

Omdat de ziekenboeg hier vol ligt ben ik vandaag thuis blijven werken. Ik had één afspraak en die wilde ik via Click To Meet laten lopen. Tot nu toe had ik nog geen mogelijkheid gehad daarmee te testen en ook Mascha, waar ik de afspraak mee had, vond het geen probleem.
Maar helaas… Lees verder….

Internetverslaving?

 Gepubliceerd door om 19:41  Algemeen
mrt 032005
 
“In Nederland ontstaat een chronische groep internetverslaafden. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van het IVO, Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving in Rotterdam. Inmiddels zouden 44.000 mensen een dwangmatige behoefte te hebben om alsmaar achter internet te kruipen.”

(bron)

Is er hier ook een zelftest voor, op internet bij voorkeur? ;-)

Tweede kamer tegen softwarepatent

 Gepubliceerd door om 19:28  Algemeen
mrt 032005
 
“De Tweede Kamer is het er niet mee eens dat de Europese Commissie een richtlijn over patent op software wil doordrukken. Een motie van VVD-Kamerlid Orgu, waarin erop wordt aangedrongen de ontwerprichtlijn in te trekken, werd vanmiddag met algemene stemmen aangenomen.”

(bron)

We zullen doooorgaaan….

 Reacties uitgeschakeld voor Tweede kamer tegen softwarepatent  Tags:
mrt 032005
 
“Philips is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een ultra-dun oprolbaar display. Volgens de laatste berichten ligt men daarmee goed op schema. De onderneming denkt binnen twee jaar de productie op te starten.”

(bron)

Hmm, vorig jaar was de voorspelling dat ze in 2005 ermee op de markt zouden komen. Maar goed, ze zijn in een jaar blijkbaar al weer een stuk verder gekomen.

 Reacties uitgeschakeld voor Binnen twee jaar productie oprolbaar scherm  Tags:

IMS Public Dispatch Newsletter

 Gepubliceerd door om 11:38  SURF
mrt 032005
 

Het IMS Global Learning Consortium stuurt al sind geruime tijd een maandelijkse nieuwsbrief rond die uitsluitend voor leden bedoeld is. Met ingang van februari is er ook een publiek toegankelijke nieuwsbrief beschikbaar via de IMS website. De nieuwsbrief geeft een kort overzicht van recente ontwikkelingen binnen IMS en specificaties die in ontwikkeling zijn of onlangs beschikbaar zijn gekomen.
Het is ook mogelijk om een e-mail abonnement op de nieuwsbrief te nemen.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Public Dispatch Newsletter  Tags:
mrt 032005
 

IMS heeft de conceptversie van de General Web Services-specificatie beschikbaar gesteld op de website. Het is een generieke specificatie die de manier waarop applicaties onderling met elkaar kunnen communiceren.

Het is tevens de basis voor een aantal vervolgspecificaties die hierop zullen voortbouwen, zoals bijvoorbeeld een Contentpackage Service-specificatie waarbij de materiaalpakketten rechtstreeks tussen applicaties uitgewisseld kunnen worden zonder dat er sprake is van een ZIP-bestand dat door de gebruiker gedownload moet worden uit de ene applicatie en dan weer handmatig in de andere applicatie moet worden geïmporteerd.

De conceptversie is beschikbaar, opmerkingen en aanvullingen zijn welkom.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS General Web Services Public Draft Specification  Tags:

De Generaal is overleden

 Gepubliceerd door om 10:00  Persoonlijk
mrt 032005
 
Rinus Michels
“Rinus Michels is donderdagochtend op 77-jarige leeftijd in het Belgische Aalst overleden. De oud-coach van onder meer Ajax en Barcelona won in 1988 met het Nederlands elftal het Europees Kampioenschap.”

(bron)

Die 25e juni in 1988 zal ik me zeker niet alleen herinneren van het EK, maar het was zondermeer de kroon op zijn werk. Een coach die dat vreselijk onhandelbare clubje Nederlandse topvoetballers wist te laten werken als een team. En na die dramatisch verloren eerste wedstrijd tegen Rusland, werd niet alleen Duitsland in de 89e minuut verslagen, maar werd ook de finale (weer tegen Rusland) gewonnen. Het was voetbal waarvan zelfs als je niet van voetbal hield, je hart sneller ging kloppen.
Rinus bedankt!

 Reacties uitgeschakeld voor De Generaal is overleden  Tags:

1,2,3,D

 Gepubliceerd door om 09:44  Tools
mrt 032005
 
“De nieuwe generatie dual-core processoren voor desktops en notebooks worden doodgewoon Intel D processoren genoemd. Intel spreekt niet langer over Pentium 4 maar gewoon over Pentium D. Waar de ‘D’ voor staat, is niet meteen duidelijk want de chips komen behalve in desktops (wat de ‘D’ zou kunnen verklaren) ook in notebooks terecht.”

(bron)

Zou D wellicht de 4e letter uit het alfabet kunnen zijn?

 Reacties uitgeschakeld voor 1,2,3,D  Tags: