Nog meer klokken

 Gepubliceerd door om 21:16  Algemeen
mrt 312005
 

Was ik al blij dat alle klokken hier in huis netjes op zomertijd staan, blijken die zotten aan de overkant van het grote water (lees: de VS) een andere datum voor de ingang van de zomertijd te hebben. En dus zat ik vanmiddag een uur te vroeg aan de telefoon voor mijn geplande telefonische vergadering. Die worden namelijk op basis van Eastern Standard Time gepland. Het betekent ook dat het overleg van vanavond niet om 22:00 uur, maar om 23:00 uur begint. :-(

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer klokken  Tags:

NS wil voordeelurenkaart duurder maken

 Gepubliceerd door om 14:55  Algemeen
mrt 312005
 
“Treinreizigers moeten straks meer betalen voor een voordeelurenkaart van de Nederlandse Spoorwegen. De vervoerder wil de kortingskaart ruim 12 procent duurder maken. Nu kost hij nog 49 euro, vanaf 30 mei wordt dat 55 euro.”

(bron)

hmm, ik heb er in de aanbieding gelukkig maar 39 euro voor betaald. Als ze nou ook meteen een forensen-kaarjte introduceren: een retourtje waarmee je heen voor 9 uur en terug na 9 uur mag reizen dan vind ik die 12 procent acceptabel. Dan hoef ik tenminste niet met stapels enkeltjes rond te blijven lopen (dat is namelijk in combinatie met de voordeelurenkaart nu goedkoper dan een vijf-retourkaart of gewone retourtjes).

 Reacties uitgeschakeld voor NS wil voordeelurenkaart duurder maken  Tags:

Zwakke grap

 Gepubliceerd door om 22:29  Algemeen
mrt 302005
 
“Sterrenkundigen gaan de hulp van Nederlanders en Belgen inschakelen om een extreem zwak radiosignaal op te vangen van de Europese ruimtesonde Huygens. Huygens staat sinds 14 januari op de Saturnus-maan Titan. Hoewel men dacht dat Huygens na zijn afdaling aan parachutes maar een paar minuten zou overleven zijn er aanwijzingen dat de ruimtesonde nog steeds actief is.”

(bron)

Je mag één keer raden op welke dag tussen 12:30 en 13:00 uur we geacht worden de straat op te gaan om ons mobieltje op het oosten te richten om samen één grote radiospiegel te vormen. Wie maakt er foto’s ?

 Reacties uitgeschakeld voor Zwakke grap  Tags:

UPC mag geen brederband meer leveren

 Gepubliceerd door om 21:17  Internet
mrt 302005
 
“BBned won een kort geding over het woordmerk ‘brederband’ dat UPC sinds januari 2005 gebruikt. BBned had al ‘Brederland’.”

(bron)

Tja, hadden ze toch maar voor Swifterband moeten gaan. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor UPC mag geen brederband meer leveren  Tags: ,

Besloten blogs

 Gepubliceerd door om 15:01  Internet
mrt 302005
 
RED Blogs is AOL nieuwste bloggingservice voor tieners. Bijzonder aan deze nieuwe service zijn de verschillende privacylevels. 48% van de tieners geeft aan hun blog niet te willen delen met iedereen op internet. Er zijn dan ook private blogs, enkel en alleen toegankelijk voor de schrijver en vergelijkbaar met een dagboek, en semi-private blogs waar je alleen op uitnodiging de content kunt bekijken.”

(bron)

Erik, de auteur van het bericht op marketingfacts, is sceptisch over het initiatief. Ook Hans Mestrum zie het niet zo zitten en zegt: “Openheid is key: connecting & sharing”. Toch, zie ik het ook voor andere doelgroepen wel zitten, bijvoorbeeld bij interne kennisdeling. Natuurlijk, voor die-hard bloggers is het geen probleem als iedereen kan lezen wat ze schrijven, maar er blijven altijd zaken die je dan niet kunt bespreken. Terwijl je dat wel zou kunnen en willen als je lezersgroep bekend(er) is.

Elgg 0.1 Alpha beschikbaar

 Gepubliceerd door om 01:15  Internet
mrt 302005
 

Een tijdje geleden vertelde ik dat het de bedoeling was dat Elgg als open toepassing beschikbaar zou komen (zie ook de andere posts daarover).
En vandaag was het dan eindelijk zover: Elgg 0.1 Alpha is beschikbaar.
De installatieprocedure is nog volledig handmatig (zelf een config-bestand aanpassen, de databases maken op basis van een SQL-script etc.) en er zitten nog een paar kleine foutjes is, maar na een half uurtje werkte het. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Elgg 0.1 Alpha beschikbaar  Tags:

Codebash vervolg

 Gepubliceerd door om 22:27  SURF
mrt 292005
 

Wilbert Kraan, (voorheen de webredacteur van CETIS, maar tegenwoordig ook zeer actief bij het ontwikkelen van specificaties) heeft een verslag van de Codebash van vorige week online gezet op de CETIS website. Het is voor mij meteen ook even een reminder dat ik nog zoiets voor de SURF SiX website moet maken (voor iedereen die dat niet hier gelezen heeft).

Onder aan het verslag staan aan aantal verwijzingen, o.a. naar de foto’s die ik hier heb gezet. De overige links:
* De Codebash website
* De website van de mede-organisator Learning Interoperability Framework for Europe (LIFE), die overigens op het moment van schrijven wat problemen heeft.
* Op de EUN insight website staat een uitgebreid artikel over de codebash.
* Het CEN LTSO had a heel snel tijdens de codebash foto’s van de de openingssessie en de presentaties online staan en heeft ook een a post over de codebash.
* Meer foto’s en een verslag bij de Noorse estandards website (in het Noors overigens)

 Reacties uitgeschakeld voor Codebash vervolg  Tags:

Codebash video #2

 Gepubliceerd door om 20:05  Internet
mrt 282005
 

Na een eerste test vorige week met de SURF Videotheek, heb ik het bestand met mijn treinrit opnieuw geconverteerd.
Nu speciaal voor het afspelen op een Windows Mediaserver en voor een viertal verschillende bestandsbreedtes.
Het bestand is een stuk groter dan de vorige keer (42MB in plaats van 7MB) omdat het eigenlijk vier bestanden ineen zijn.
De links staan weer op de volgende pagina. Lees verder….

Weblogs op edublogs.nl

 Gepubliceerd door om 10:01  Algemeen
mrt 272005
 

Het is al weer twee weken geleden dat ik hier de vraag stelde of we in Nederland ook toe zijn aan een groepsweblog voor het onderwijs. Het Innovatium-evenement, de CETIS Codebash en het stoeien met QTI in combinatie met Dokeos hebben er voor gezorgd dat ik er nog geen vervolg aan heb kunnen geven. Michel is het echt (gelukkig) niet vergeten en stelt er een paar vragen over. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs op edublogs.nl  Tags: