The Whole Ten Yards

 Gepubliceerd door om 23:54  Film en Boek
jan 012005
 

Whole Ten Yards, The Bruce Willis The Whole Ten Yards
We hebben een dag langer moeten wachten voordat we er naar konden kijken omdat in het doosje de DVD Raising Helen zat, maar vandaag dan toch.
Ik zal ongetwijfeld deel 1 (jazeker: The Whole Nine Yards) gezien hebben, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Is op zich niet raar, want deel 2 is in ieder geval niet echt een film die je lang zal bijblijven. Hij is wel grappig, je kunt er zeker mee lachen, maar alleen als je de Filmstation top 50 in zijn geheel al gezien hebt. Anders zijn er wel betere films. Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf of je Bruce Willis en/of Matthew Perry-fan bent.

 Reacties uitgeschakeld voor The Whole Ten Yards  Tags:

Testen met Apache

 Gepubliceerd door om 23:48  Internet
jan 012005
 

De ervaringen met edublogs.nl die op een Linux doos draait en gebruik maakt van Apache hebben er voor gezorgd dat ik serieus wil gaan proberen om ook hier voor de ICT en Onderwijs BLOG Apache te gaan gebruiken. Met name de mogelijkheden van .htaccess en het gebruik van RewriteRule zijn daarbij voor mij doorslaggevend. Daarnaast is het zo dat ik toch regelmatig problemen heb met PHP-scripts die in combinatie met IIS net even anders reageren dan met Apache.

Sneller is het in ieder geval niet heb ik al gemerkt na installatie op mijn servertje. Meteen ook naar Linux overstappen in de hoop dat de combinatie Linux+Apache snelheidsvoordeel oplevert is me echter een brug te ver. Gelukkig draaien Apache en IIS wel netjes naast elkaar op mijn servertje (Apache uiteraard op het moment op een andere, niet van buiten toegankelijke, poort).

Voorlopig ga ik even op de achtergrond rustig aan de slag met virtual hosts etc. om de verschillende sites die nu op deze machine binnen IIS draaien straks zonder problemen om te kunnen zetten. Een paar ervan maken nog gebruik van default.asp pagina’s, die onder Apache vervangen moeten worden door andere default-pagina’s om te voorkomen dat de directory-listing getoond wordt. Ook de beveiliging van de sites is een aandachtspunt. Voor IIS weet ik namelijk waar ik op moet letten en hoe ik dingen dicht moet spijkeren, voor Apache heb ik daar nog het nodige lees/leer/testwerk voor te doen. Maar de eerste stappen zijn gezet.

jan 012005
 

Presentatie gebruikt tijdens de sessie “Beyond Blackboard” als onderdeel van de ICTO studiemiddag: Onderwijs en ICT aan de UvA. Het woord Blackboard is overigens tijdens de hele sessie niet gevallen. Het was een korte introductie op weblogs en wiki’s. Het office presentatiebestand is online beschikbaar. Je kunt een bewerkte versie van de presentatie ook online bekijken en beluisteren. Je hebt daarvoor alleen Macromedia Flash nodig. Ook het presentatiebestand van office de bewerkte versie is nu online beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor ICTO studiemiddag: Onderwijs en ICT aan de UvA  Tags:

Gelukkig Nieuwjaar!

 Gepubliceerd door om 01:38  Persoonlijk
jan 012005
 

Het vuurwerk van achter het raam gezien (de kinderen vonden de knallen te hard, en die waren ook érg hard dit jaar), de flikkersterren waren té moeilijk aan te krijgen, de kaars uit het inmiddels verlepte kerststukje hielp, die kaars bleef vervolgens nog een uur branden nadat de flikkersterren alweer uit waren. De kosten van de twee oudejaarsloten niet terugverdiend, geen 20 miljoen euro. Dit jaar dus gewoon blijven werken voor de kost (nou ja, is ook geen straf).
Kortom, het nieuwe jaar is begonnen. Gelukkig nieuwjaar!

 Reacties uitgeschakeld voor Gelukkig Nieuwjaar!  Tags: