Weblogs en wiki’s in het onderwijs

 Gepubliceerd door om 23:22  Onderwijs
dec 082004
 

Jeroen Jansen studeert op dit moment af aan de UvT (de vroegere KUB) op het onderwerp “Wiki binnen het hoger onderwijs”. Het onderzoek richt zich op het “Wiki-concept” en de mogelijke toepassing hiervan binnen het hoger onderwijs ter ondersteuning van samenwerkend leren. Het onderzoek vindt plaats CRISM-lab van de universiteit onder begeleiding van Leo Remijn. Lees verder….

Perhaps there is another way…

 Gepubliceerd door om 22:58  Internet
dec 082004
 

Frank draaide hem vorige week op het grote plasmascherm van de Dutch e-learning market in Berlijn, en het bericht erover op mediafact herinnerde me er weer aan. Een link die hier niet mag ontbreken naar een filmpje dat je zeker even moet bekijken:
EPIC 2014.

 Reacties uitgeschakeld voor Perhaps there is another way…  Tags:

De Heilige Maagd Victoria

 Gepubliceerd door om 22:41  Algemeen
dec 082004
 
“In Engeland is beroering ontstaan over een kerststal in het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud. In de stal figureren verschillende beelden van beroemdheden, waaronder voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria als Jozef en Maria. Volgens verschillende Britse kerkleiders is hiermee een nieuw dieptepunt in de cultus van verheerlijking van beroemdheden bereikt.”

(bron)

Ik hoorde dit bericht vanmiddag op de radio en wist niet wat ik hoorde :-) Vooral ook het bericht dat o.a Blair en Bush als Wijze mannen uit het Oosten fungeren was grappig, als was Victoria als onbevlekte maagd natuurlijk ook een opvallende keuze. Fok! heeft een foto van de Beckhams online staan.

dec 082004
 
“Binnen ISOC is een nieuwe onderwijsexpertgroep in oprichting. Iedereen die een binding heeft het onderwijs, in welke vorm dan ook, wordt van harte uitgenodigd om er aan deel te nemen. De eerste bijeenkomst staat gepland op 11 januari 2005 om 15.00 uur in Amsterdam, en zal gehouden worden bij de Onderwijs en Research afdeling(OrO) van de Hogeschool van Amsterdam.”

(bron)

Door Tom Verhoeve werd ik getipt over de oprichting van deze expertgroep van het ISOC. Na het bericht over de oprichting van de NVKE dat zijn roots zo te zien in het bedrijfsleven heeft, nu ook een club geïnitieerd vanuit ‘de techneuten’ (jullie weten dat dat bij mij geen scheldwoord is!).
Minpuntje: om bij de oprichtingsbijeenkomst te zijn moet je lid zijn/worden van het ISOC. Nu is 75 euro geen enorm bedrag (zou ik anders voor een individuele bijeenkomst gerust ook betalen), maar het lijkt zo op het aangaan van een langdurige relatie met iemand die je nog niet kent en juist wilt leren kennen. Zo ben ik ook lid van de VOR geworden voor het kunnen deelnemen aan één bijeenkomst. Niet mijn manier van het vergroten van je ledenaantal.

Online Educa Berlin 2004 Sfeerimpressie

 Gepubliceerd door om 13:33  SURF
dec 082004
 

Ik ben de foto’s aan het uitzoeken en heb daarom ook maar een aantal foto’s van nachtelijk Berlijn bij elkaar gezet.
Als je goed kijkt zie je dat de meeste van de foto’s niet helemaal scherp zijn, maar het geeft een redelijke indruk van hoezeer Berlijn al in kerststemming was. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Online Educa Berlin 2004 Sfeerimpressie  Tags:

EduExchange 2004 – terugblik

 Gepubliceerd door om 12:39  SURF
dec 082004
 

Gisteren was dan eindelijk EduExchange 2004. Het laatste SURF SiX evenement dit jaar en met bijna 200 deelnemers veruit het grootst. Overigens gaan de complimenten in dit geval uitdrukkelijk naar de mensen bij Kennisnet die een indrukwekkende klus geklaard hebben.
De map met ondersteunende verhalen, interviews met de projecten en de presentaties in full-color maakt inmiddels een rondje door de afdeling en zodra e.e.a. online beschikbaar is laat ik dat uiteraard ook hier even weten. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor EduExchange 2004 – terugblik  Tags: