Taalverloedering?

 Gepubliceerd door om 21:56  Onderwijs
nov 232004
 
“Leerlingen schrijven ‘nix’, ‘w8ff’ of ‘suc6’ in hun huiswerk, zoals bij het sms’en en chatten. Zo verloedert de Nederlandse taal, vinden docenten, maar ook komen er mooie woorden bij.”

(bron)

Tom Verhoeve wees me via de mail op een bericht dat ik had zien langskomen in de RSS-feed van Dagelinks. Het bericht op Dagelinks nodigde echter niet uit om door te klikken naar het volledige artikel op de Trouw-website. Dat heb ik nu dus toch maar gedaan. Lees verder….

SURFnet tijdelijk terug naar af.

 Gepubliceerd door om 21:41  Internet
nov 232004
 

Ik kreeg vandaag een mail van SURFnet:

“Beste gebruikers van het SURFnet forum,
Sinds een half jaar heeft SURFnet het gebruikersforum http://forum.surfnet.nl in de lucht. Het blijkt een zinvol platform voor discussie en kennisuitwisseling. Wel staat het forum wat los van de andere informatie die SURFnet biedt.
Om de informatievoorziening te verbeteren hebben we onlangs een serie themaportals gelanceerd. Een aantal websites onderverdeeld in diverse onderwerpen waar SURFnet voorzieningen voor biedt. De portals zijn te bereiken via http://www.surfnet.nl.
Bij deze portals hebben we een geïntegreerd forum opgezet. Discussie kan plaatsvinden in een traditionele forum omgeving en als reactie op een door SURFnet geplaatst artikel. Toegang tot het forum verloopt via de portal homepages.
De gewenste sterkere integratie tussen de componenten is hiermee een feit.
We zullen dan ook overstappen op het nieuwe forum en de oude omgeving uitfaseren. Ik wil jullie bij deze van harte uitnodigen om via de themaportals met ons verder te discussiëren.”

Lees verder….

Linux v.s. Windows tijdens OWD2004

 Gepubliceerd door om 08:44  Tools
nov 232004
 

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2004 was ik bij een tweetal sessies waarbij besturingssystemen centraal stonden:
* “Leren in de 21ste eeuw”; door Michael Kleine van Microsoft
* Een Novell-Linux implementatie in de praktijk, ervaringen uit het onderwijs; door Sebastian Veldhuizen.

Het aantal aanwezigen bij de sessies weerspiegelde ongeveer de marktaandelen: bij Michael was het een stuk drukker dan bij de Linux sessie. De spekers gebruikten (uiteraard) zelf hun eigen software. Michael gaf een presentatie op basis van Powerpoint met geïntegreerde filmpjes die ongetwijfeld gebruik maakten van de mediaplayer en had (tja) halverwege last van een vastloper die echter probleemloos weggeklikt werd zodat hij verder kon. Sebastian had een laptop op basis van Linux en gebruikte OpenOffice. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Linux v.s. Windows tijdens OWD2004  Tags: