Podcasting

 Gepubliceerd door om 20:52  Algemeen
okt 012004
 
“Lieve Ome Punkey,
De afgelopen tijd raak ik het schrijven op mijn weblog een beetje beu. Ik ben ook een radio-amateur en ben eigenlijk op zoek naar een andere manier om mijn verhalen te vertellen. Typen is gewoon niet zo mijn ding. Wat kan ik doen? Is er ook een online manier om mijn radioshow te verspreiden?
J.v.I. te H. Beste J.”

(bron)

Goed artikel op About:blank over PodCasting. Ik heb er maar even een WikiWoord van gemaakt. Gewoon even lezen lijkt me, de wikipagina erover kan dienst doen als verzamelplaats voor de verschillende links.

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting  Tags:

Wat is een wiki?

 Gepubliceerd door om 20:31  Internet
okt 012004
 
“Taran Rampersad didn’t complain when he failed to find anything on his hometown in the online encyclopedia Wikipedia. Instead, he simply wrote his own entry for San Fernando, Trinidad and Tobago.”

(bron)

Via Fred Zelders kwam ik bij dit artikel in de Seattle Times over wiki’s. Ik vond dit eerste citaat een goed voorbeeld van wat een wiki nou eigenlijk is.
Fred wijst op het deel van het artikel waarbij duidelijk gemaakt wordt dat de cultuur van een organisatie moet passen bij de cultuur die een wiki nou eenmaal vergt. Nou geldt dat natuurlijk voor alles, maar het is voor ons enthousiastelingen ook wel een belangrijke waarschuwing. Niet doen dus als het niet past. En niet alleen jezelf als maatstaf nemen.

 Reacties uitgeschakeld voor Wat is een wiki?  Tags:

PowerPoint op het web

 Gepubliceerd door om 12:00  Publicatie
okt 012004
 

Quick-scan van programma’s om een PowerPoint-presentatie te converteren naar een formaat dat beter geschikt is voor gebruik op internet. Beschikbaar online (PDF 1,2MB)

 Reacties uitgeschakeld voor PowerPoint op het web  Tags:
okt 012004
 

Presentatiebestanden gebruikt tijdens de bijeenkomst “Portfolio’s, een nieuwe kijk op Studentinformatie” op 12 oktober 2004 in Den Bosch. De Inleiding (PPT 192KB), verzorgd samen met Marij Veugelers, en Samenvatting en stellingen (PPT 78KB) gebruikt tijdens de afrondende sessie.

 Reacties uitgeschakeld voor Bijeenkomst “Portfolio’s, een nieuwe kijk op Studentinformatie”  Tags:

Lunchcollege Multimedia Producties

 Gepubliceerd door om 12:00  Presentatie
okt 012004
 

Presentatie gebruikt voor het lunchcollege op 20 oktober verzorgd voor de afdeling Multimedia Producties van het Facilitair Bedrijf van Fontys. De presentatie is online beschikbaar (PPT, 2,1MB)
N.B. tijdens het lunchcollege is een selectie van de dia’s in het bestand gebruikt!

 Reacties uitgeschakeld voor Lunchcollege Multimedia Producties  Tags:

Wiki of WikiWiki

 Gepubliceerd door om 12:00  Publicatie
okt 012004
 

De bijdrage die ik geschreven heb voor de e-learning Themasite is (in gewijzigde vorm) nu ook opgenomen op de HANovatie website (dé interactieve kennissite over ICT in het onderwijs bij de HAN). De website is besloten, maar een afdruk is als PDF-bestand (58kB) beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor Wiki of WikiWiki  Tags:

Niet meer naar Noorwegen?

 Gepubliceerd door om 00:10  Persoonlijk
okt 012004
 

Tamelijk schokkend vond ik het bericht dat Noorwegen de jacht op zeehonden gaat inzetten als een soort toeristentrekker. Het feit dat ze er al ruim 34.000 per jaar afschieten is blijkbaar niet voldoende. De Bont voor Dieren komt hier tegen in actie en roept mensen op om via hun website een e-mail te versturen naar KÃ¥re Bryn, de Noorse ambassadeur in Nederland. In 2001 was men het ook al van plan, maar durfde men het nog niet aan. Nu dus wel.
Ik vind Noorwegen een prachtig land. De vorige keer dat we er waren (3 jaar geleden), zijn we met een (gehuurde) camper helemaal naar de Noordkaap geweest en via de westkust terug (totaal 8.000 km in 4 weken). We wilden dit jaar voor het eerst met de kinderen terug gaan, maar ik heb de mail toch maar verstuurd naar de ambassadeur. En die vakantie? Die is nog niet geboekt.