Niet meer naar Noorwegen?

Tamelijk schokkend vond ik het bericht dat Noorwegen de jacht op zeehonden gaat inzetten als een soort toeristentrekker. Het feit dat ze er al ruim 34.000 per jaar afschieten is blijkbaar niet voldoende. De Bont voor Dieren komt hier tegen in actie en roept mensen op om via hun website een e-mail te versturen naar KÃ¥re Bryn, de Noorse ambassadeur in Nederland. In 2001 was men het ook al van plan, maar durfde men het nog niet aan. Nu dus wel.
Ik vind Noorwegen een prachtig land. De vorige keer dat we er waren (3 jaar geleden), zijn we met een (gehuurde) camper helemaal naar de Noordkaap geweest en via de westkust terug (totaal 8.000 km in 4 weken). We wilden dit jaar voor het eerst met de kinderen terug gaan, maar ik heb de mail toch maar verstuurd naar de ambassadeur. En die vakantie? Die is nog niet geboekt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
19 jaren geleden

Het meest schokkend vond ik nog de reden voor de toeristenjacht: de zeehonden zouden teveel vis eten. Belachelijk toch?

Men verwacht overigens dat er alleen maar ‘zeer ervaren jagers’ op het aanbod af zullen komen. Als pleister op de wonde vind ik dat hoogst dubieus. Zal in ieder geval voorkomen dat er straks overal halfdode zeehonden aanspoelen. Ik zal zeker de mail versturen; ben nog nooit in Noorwegen geweest maar hoop er ooit naar toe te gaan (we vonden Zweden en Finland ook al zo mooi!).