XP SP2 en PURL

 Gepubliceerd door om 19:05  Tools
sep 212004
 

Nog een probleem met Service Pack 2 (zie ook deze post): redirecten levert een vervelend popup op.
Redirecten - Klik voor grotere versie Ik gebruik PURLs als permanent tussenadres voor posts in mijn blog. De PURL-service vertaald url’s van bijvoorbeeld “http://purl.oclc.org/NET/gorissen/pierre/index.php?itemid=927” naar “http://www.gorissen.info/Pierre/index.php?itemid=927” Dit maakt het mogelijk de blog naar een ander domein of basis-url te verplaatsen zonder dat die adressen “breken”. Het enige wat ik dan hoef te doen is de vertaling bij PURL aan te passen.
Omdat ik oclc.org niet als veilige url ingesteld heb staan (iets wat ik aanneem voor de meeste bezoekers zal gelden) krijg ik bij het klikken op de link dus die vervelende popup. Dom.

SURF SiX nieuws

 Gepubliceerd door om 09:01  SURF
sep 212004
 

De SURF SiX nieuwsbrief wordt via e-mail verstuurd en houdt mensen op de hoogte van diverse SURF SiX gerelateerde activiteiten. Het archief van eerder verschenen uitgaven en berichten is te vinden op deze website.
Doelgroep zijn die mensen die niet over RSS beschikken omdat al deze berichten ook beschikbaar zijn op de SiX website en via de SURF SiX RSS-feed aangeboden worden.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SURF SiX nieuws  Tags:

XP SP2 en BLOG IT

 Gepubliceerd door om 08:15  Tools
sep 212004
 

Ik heb afgelopen weekend Service Pack 2 voor Windows XP geïnstalleerd. Had problemen verwacht (gezien de verhalen online), maar op het niet meer werken van mijn virusscanner na (moest ik opnieuw installeren) lijkt alles in orde. XP lijkt zelfs een stukje sneller, maar wellicht komt dat ook omdat ik voorheen nogal problemen had met bijvoorbeeld het voor de eerste keer openen van Internet Explorer of een netwerkmap (duurde heel lang).
Waar ik wél problemen mee heb, en dat is tamelijk vervelend is de popup blocker. Op de Koppelingenbalk in IE heb ik namelijk een snelkoppeling staan die een stukje javascript bevat (getiteld BLOG IT). En die knop werkt niet goed meer. Lees verder….

Boeken en Bol

 Gepubliceerd door om 07:01  Persoonlijk
sep 212004
 

Even ter voorkoming van misverstanden: sinds vandaag maak ik gebruik van het partnerprogramma van Bol.com. De laatste tijd heb ik een aantal keren naar boeken die ik las of ging lezen verwezen en gebruikte daarvoor altijd de Bol.com website om te linken naar een pagina met meer informatie over het boek. Voornamelijk omdat ik regelmatig zelf boeken via Bol.com koop (of die boeken daar gekocht had).
Wees niet bang dat ik de links gebruik om daadwerkelijk geld te verdienen. Mocht je nu op zo’n link klikken en bijvoorbeeld Angels & Demons van Dan Brown bestellen, levert mij dat precies 33 eurocent op. Geen goudmijn dus. Veel leuker vind ik het ook om te zien óf het gebeurt, dus of het lezen over een boek je aanzet tot het kopen ervan.
Vind je dat maar niets, ook geen probleem, gewoon niet via Bol.com kopen, of niet via de gebruikte links, zie ik er niets van. :)

 Reacties uitgeschakeld voor Boeken en Bol  Tags:

Digital Fortress, Dan Brown

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
sep 212004
 

The Da Vinci Code - Dan Brown Digital Fortress - Dan BrownAngels & Demons - Dan Brown

Op Schiphol heb ik vorige week zondag, voor vertrek naar ALTC2004 een tweetal boeken gekocht. Het eerste is Digital Fortress, net als The Da Vinci Code geschreven door Dan Brown. Het andere is Angels & Demons. Digital Fortress heb ik inmiddels uit, en zoals Tom Verhoeve al voorspeld had, kon het niet helemaal tippen aan The Da Vinci Code. Niet dat het een slecht boek was/is, maar het voorspelbaarheidsgehalte was een stuk hoger dan bij The Da Vinci Code. Ik laat wel weten wat Angels & Demons wordt.