XP SP2 en PURL

Nog een probleem met Service Pack 2 (zie ook deze post): redirecten levert een vervelend popup op.
Redirecten - Klik voor grotere versie Ik gebruik PURLs als permanent tussenadres voor posts in mijn blog. De PURL-service vertaald url’s van bijvoorbeeld “http://purl.oclc.org/NET/gorissen/pierre/index.php?itemid=927” naar “http://www.gorissen.info/Pierre/index.php?itemid=927” Dit maakt het mogelijk de blog naar een ander domein of basis-url te verplaatsen zonder dat die adressen “breken”. Het enige wat ik dan hoef te doen is de vertaling bij PURL aan te passen.
Omdat ik oclc.org niet als veilige url ingesteld heb staan (iets wat ik aanneem voor de meeste bezoekers zal gelden) krijg ik bij het klikken op de link dus die vervelende popup. Dom.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Giant
17 jaren geleden

Ach, eventje iets instellen, of je beveiliging iets lager zetten. Moet voor de meesten geen probleem zijn toch? en zo erg is het ook weer niet om met onze neusen op de beveiligingszwakheden gedrukt te worden.

Pierre
17 jaren geleden

Voor mij blijkbaar wel, want zover ik het nu kan zien, heb ik de keuze tussen terug naar de beveiliging (geen waarschuwing bij PURL) en functionaliteit (geen popup-filter) van voor SP2, of de huidige situatie. En dat terwijl ik juist twee niet-onveilige gebruikswensen heb.
Beveiliging die belemmerend werkt en niet goed instelbaar is zorgt ervoor dat mensen die beveiliging helemaal uitzetten en dat is slecht.