Wil de echte moblogger opstaan?

Het lijkt wel of Dave Winer niet veel goeds meer kan doen tegenwoordig (zie ook deze post). Samen met Robert Scoble dacht hij even het begrip MobLogging helder te kunnen definiëren. Nou dat had hij dus beter niet kunnen doen.
Een uitgebreide beschrijving van hun avontuur kun je hier vinden, maar de korte definitie op de BloggerCon website leverde een sloot heftige reacties op. Scoble beschreef ze als MoFlameWars. :) De reacties gingen met name over de vraag hoe Dave het in zijn hoofd haalde te denken dat hij dat wel even zou definiëren, gezien het feit dat Adam Greenfield (die zeer heftig aan de discussie meedeed) dat begrip zou hebben geïntroduceerd.
Nog eerder
Mooi was daarom de post van David Davies getiteld “No, I invented moblogging” die uitlegd dat hij al veel langer, en Steve Mann wellicht nóg langer aan moblogging deed. Toen bestond de term weblog nog niet eens.
Effe afkoelen
Gelukkig is het bij David Davies wel duidelijk dat hij inziet hoe overbodig en dom de opwinding over Daves definitie eigenlijk is.
Immers, de reden dat ze die werkdefinitie gemaakt hadden, was om er tijdens de volgende BloggerCon een sessie over te kunnen hebben. Niet om te claimen dat zij er het eerst mee waren of zo.