Microsoft bloggers

 Gepubliceerd door om 22:59  Internet
jul 112004
 
“Bloggen in de tijd van de baas – kan dat wel? Het hangt natuurlijk af van het onderwerp en van het feit of jij alleen blogt, of ook al je collega%u2019s. Bij Microsoft worden werknemers aangemoedigd om op het werk en over het werk te bloggen. Het betreft hier een heuse nieuwe trend met als doel de buitenwereld een kijkje binnen de muren te gunnen en deze trend vindt nu al veel navolging.”

(bron)

Bij Microsoft hebben ze het bloggen ontdekt. Ook op andere plaatsen, zoals bij Channel9, of gewoon individueel, zoals Scobleizer doet, treden ze naar buiten. Niet alleen met weblogs, maar ook met forums, video’s, foto’s en zelfs wiki’s. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft bloggers  Tags:

Mijn leeslijst voor de vakantie

 Gepubliceerd door om 07:01  Persoonlijk
jul 112004
 

Het duurt nog een paar weken voordat ik vakantie heb, maar ik heb vandaag mijn leeslijst besteld bij Bol.com.
Hoewel het waarschijnlijk niet verstandig is (er zou bijvoorbeeld iemand kunnen schrijven dat het allemaal flut boeken zijn nog voordat ik ze in huis heb), zet ik mijn lijstje hier even neer:
* The Art of Deception; door William L. Simon & Kevin D. Mitnick. Dit soort verhalen intrigeren me altijd, en het is stiekempjes toch een beetje aan mijn hobby gerelateerd.
* Zen and the Art of Motorcycle Maintenance; door Robert M. Pirsig. Durf bijna niet te bekennen dat ik hem nog niet gelezen heb.
* The Da Vinci Code; door Dan Brown. Valt in de categorie: ik heb er van gehoord en wil hem nu wel eens zelf lezen.
* Stupid White Men (New Edition); door Michael Moore. Amerikanen blijven rare mensen, ik weet dat ongeveer de helft fan is van Moore en de andere juist boeken schrijft met als titel “Michael Moore is a Big Fat Stupid White Man” (heb ik overigens niet besteld)
* Het Dilbert principe. Voor de ontspanning. Weet niet helemaal waarom ik die nou als enige van het rijtje in het Nederlands gekocht heb.

Nu eerst maar even wachten op de postbode…

jul 112004
 
“Het rapport E-learning trends geeft een beknopt overzicht van de trends en ontwikkelingen op het gebied van e-learning specificaties en standaarden bij de industrie en rondom niet-technische onderwerpen zoals copyrights. In het rapport worden 17 trends besproken en vier cases gepresenteerd die inzicht geven in de procesgang rond een aantal thema’s: het gezamenlijk ontwikkelen van digitaal leermateriaal, het gezamenlijk ontwikkelen van toetsmaterialen, het leren en begeleiden op afstand en het gezamenlijk beheer en onderhoud.”

(bron)

Te downloaden van de DU-website (PDF)

 Reacties uitgeschakeld voor DU-rapport E-learning trends 2004  Tags: