jun 302004
 
“Creative Commons is een licentiesysteem waarmee auteursrechtelijk beschermde werken gedeeld kunnen worden via het internet zonder dat inbreuk op het auteursrecht wordt gemaakt. Het gaat om literatuur, fotografie, muziek, film en wetenschappelijk werk.”

(bron)

Het was je wellicht nog niet opgevallen, maar de auteursrechten van de inhoud van deze weblog worden al sinds het begin beschreven in een Creative Commons licentie.

Er is nu ook een Nederlandse vertaling beschikbaar. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Creative Commons vertaling gelanceerd  Tags:
jun 292004
 
“ASCILITE nodigt u uit om een paper in te dienen op het gebied van onderwijstechnologie en computerondersteund leren binnen het hoger onderwijs. ASCILITE is vooral op zoek naar innovatief onderzoek dat is uitgevoerd naar de nieuwe golf van onderzoekstopics en techniek. Ook de positie die computers en de daaraan gerelateerde technologieën innemen binnen het onderwijs, ziet ASCILITE graag weergegeven in de paper.

U heeft de keuze uit verschillende categorieën bij het indienen van de paper: full papers, concise papers, workshops. De deadlines voor het indienen van full papers, concise papers en poster proposals, is 30 juli a.s.

Workshop proposals kunt u indienen tot en met 9 juli a.s.

Kijk voor meer informatie op: www.ascilite.org.au/conferences/perth04

(bron)

ASCILITE is de “Australasian Society for Computers in Learning in Tertiary Education”. Van de website:

“The Conference theme, Beyond the comfort zone, has several purposes. In addition to providing a title for the Proceedings, the theme expresses our intention that conference presentations will go beyond the ‘comfort zone’ of established techniques and familiar contexts. In calling for presentations, we will seek to recognise innovative exploration of the next wave of research topics and techniques, and imaginative anticipation of future contexts for computers and related technologies in teaching and learning.”

 Reacties uitgeschakeld voor Call for papers ASCILITE 2004 Conference (5-8 december, Australie)  Tags:

Workshop?

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jun 292004
 
“Ik verzamel momenteel materiaal over de inzet van weblogs/wiki’s/bloki’s (en niet te vergeten RSS) in het hoger onderwijs om na de zomervakantie een presentatie te verzorgen bij onze kenniskring ‘Educatieve functies van ICT’. Het is eigenlijk vreemd dat dit nodig is omdat de leden van deze kenniskring geacht worden op z’n minst op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in deze richting. Toch bemerk ik een soort schroom als de grenzen van de eigen omgeving worden overschreden.”

(bron)

Naar aanleiding van dit bericht en ook de reactie van Gerard vond ik dat het nu tijd was om actie te ondernemen (zie ook dit bericht).

Dus zijn we aan het kijken of we een workshop over zaken als wiki’s / weblogs / RSS etc. kunnen opzetten voor het hoger onderwijs. Hoe en wanneer zijn we nog mee bezig, het liefst natuurlijk hands-on, wie weet tijdens de onderwijsdagen 2004, inhoud staat ook nog niet helemaal vast, ideeën / wensen etc zijn welkom!

IP Telephony Cookbook

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jun 282004
 
“Het IP Telephony Cookbook, dat sinds februari online beschikbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is in IP-telefonie, kan nu ook besteld worden als papieren versie. Het cookbook is ontstaan aan de hand van het IP Telephony project van TERENA (Trans-European Research and Education Networking Association) en dient als naslagwerk bij het opzetten van IP-telefonie oplossingen op universiteitscampussen en op NREN’s (nationale hoge snelheid onderwijs- en onderzoeksnetwerken).”

(bron)

kookboek van 228 pagina’s voor technische koks.

 Reacties uitgeschakeld voor IP Telephony Cookbook  Tags:

Peter Van Dijck’s Videoblogging Week

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jun 272004
 

Peter van Dijck hield deze week een videoblog bij. Het leverde een rare verzameling van schokkende filmpjes op (en dan heb ik het niet over de inhoud). Maar, ik heb ze wél alle zeven zitten kijken, dus om de een of andere reden waren ze ook weer intrigerend genoeg om te volgen. Ik zie mezelf nog niet met zo’n camera rond lopen door Eindhoven en omstreken, maar het lijkt me wel het voorbeeld van dingen die komen gaan (en er eigenlijk dus al een beetje zijn).

 Reacties uitgeschakeld voor Peter Van Dijck’s Videoblogging Week  Tags:

[email protected]

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
jun 262004
 
“Pierre Gorissen, onze Fontyscollega die graag nieuwe mogelijkheden onderzoekt, heeft onlangs een wiki geopend.

Een wiki??? Ja, een wiki! Een wiki is een verzameling webpagina’s die door bezoekers van die pagina kunnen worden veranderd en aangevuld. Zo ontstaat een gemeenschappelijke website over een bepaald thema.

In zijn artikel legt Pierre uit wat een wiki precies is, hoe wiki’s zijn ontstaan en wat je eraan hebt in het hoger onderwijs”

(bron)

:)
p.s. de links in mijn quote zijn niet helemaal hetzelfde als in het oorspronkelijk bericht, daar linkt “artikel” naar de wiki.

Update: Hans heeft de “permalinks” bij [email protected] aangezet, dus kan ik nu ook naar het bericht zelf linken. 8)

jun 252004
 

Het dan eindelijk zo ver: het publieke concept van de IMS QTI versie 2.0 voor items is online beschikbaar op de IMS website. De documenten zijn online te bekijken als HTML bestanden en te downloaden als printbare PDF documenten. Ook zijn er voorbeeldbestanden te downloaden.
SURF SiX organiseert op 6 juli aanstaande een bijeenkomst over deze conceptversie.
Heb je opmerkingen, aanvullende vragen etc. met betrekking tot deze specificatie dan kun je die ook via de e-mail sturen naar: [email protected].

 Reacties uitgeschakeld voor Openbaar concept van versie 2.0 van de IMS QTI-specificatie beschikbaar  Tags:

SURF en EDUCAUSE 2004

 Gepubliceerd door om 07:01  SURF
jun 252004
 
“Stichting SURF organiseert van zondag 17-24 oktober a.s. de EduTrip, een jaarlijkse SURF-studiereis naar het EDUCAUSE-congres in de Verenigde Staten. EDUCAUSE, één van de grootste internationale conferenties rond ICT en onderwijs, zal dit jaar plaatsvinden in Denver(VS). Het thema is ‘IT From a Higher Vantage Point’. Schrijf u nu in voor deze SURF-studiereis. Het aantal plaatsen is beperkt, 60 mensen kunnen deelnemen aan deze reis”

(bron)

Nieuw is dat er een limiet is van 60 personen, ter vergelijking: vorig jaar waren er ruim 70 deelnemers en het jaar ervoor ruim 100. In beide gevallen overigens zonder limiet. Snel inschrijven dus als je meewilt, w’rl eerst even budget regelen bij je baas natuurlijk, want het is niet goedkoop.

Rent a Whizz-Kid

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jun 252004
 
“Heeft u problemen met uw computer of uw netwerk? Dan kunt u altijd nog Rent a Whizz-Kid bellen, die uw probleem binnen een etmaal komt oplossen. De dienst is vanaf nu landelijk verkrijgbaar.”

(bron)

Grappig :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Rent a Whizz-Kid  Tags: