Workshop?

“Ik verzamel momenteel materiaal over de inzet van weblogs/wiki’s/bloki’s (en niet te vergeten RSS) in het hoger onderwijs om na de zomervakantie een presentatie te verzorgen bij onze kenniskring ‘Educatieve functies van ICT’. Het is eigenlijk vreemd dat dit nodig is omdat de leden van deze kenniskring geacht worden op z’n minst op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in deze richting. Toch bemerk ik een soort schroom als de grenzen van de eigen omgeving worden overschreden.”

(bron)

Naar aanleiding van dit bericht en ook de reactie van Gerard vond ik dat het nu tijd was om actie te ondernemen (zie ook dit bericht).

Dus zijn we aan het kijken of we een workshop over zaken als wiki’s / weblogs / RSS etc. kunnen opzetten voor het hoger onderwijs. Hoe en wanneer zijn we nog mee bezig, het liefst natuurlijk hands-on, wie weet tijdens de onderwijsdagen 2004, inhoud staat ook nog niet helemaal vast, ideeën / wensen etc zijn welkom!

0 0 stemmen
Bericht waardering
9 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
17 jaren geleden

Pierre, het is Gerard blijkbaar gelukt om de fancy-urls aan te passen zodat de trackback functie van mijn blog nu wel zou werken. Kun je dit eens uitproberen? (zie ook de comments bij het genoemde bericht)

Volgens mij zijn we echt goed op weg! :)

Sybilla
17 jaren geleden

Grappig dat ik door een link in mijn stats te volgen erachter kom dat er naar dit stuk wordt gelinkt op http://rulbii.leidenuniv.nl… (zonder trackback dus maar ik heb ook diverse links naar stukken van mij gevonden zonder trackbacks! wat is dat toch blijkbaar moeilijk…)

Kijk bijvoorbeeld eens naar de lijst weblogs van IBL (Instituut Biologie Leiden) http://biology.leidenuniv.n

Pierre
17 jaren geleden

:-) je moet ze gewoon allemaal in je RSS lezer opnemen, dan zie je zulke berichten meteen.

Sybilla
17 jaren geleden

Dan moet je ze toch eerst kennen? Trouwens, ik ga niet maar iedereen in mijn RSS-lezer opnemen die ooit naar mij gelinkt heeft, jij wel?

Pierre
17 jaren geleden

Ehm, ik wordt niet zo vaak gelinkt, dus ik denk dat ik iedereen waarvan ik weet dat ze naar mij gelinkt hebben ook wel in mijn RSS-lezer heb zitten (daar is plaats zat).
Dat komt overigens niet *omdat* ze naar me gelinkt hebben, maar meer omdat ze dan waarschijnlijk ook wel over de dingen schrijven die ikzelf de moeite waard vind.

Gerard
17 jaren geleden

@Sybilla: en als je even niet oplet nemen ze ook nog je content over zonder bronvermelding, kijk maar eens op het BlackboardBlog: http://rulbii.leidenuniv.nl

Overigens heb ik het idee dat onze postjes over weblogs/wiki’s/rss in hbo-land hier en daar wel iets los beginnen te maken. Mooi zo!

Pierre
17 jaren geleden

@Gerard: De weblog van Sybilla was niet de enige site waar het bericht te vinden was…

Voorbeelden van losgemaakte zaken??

Gerard
17 jaren geleden

: nee, maar het ligt hier wel voor de hand dat het zo is, controleer de tijdstippen van publicatie bijvoorbeeld maar eens. Maar ik kan me evengoed vergissen uiteraard.

Wat ik bedoel met die losgemaakte zaken zijn de postjes die hier en daar beginnen te verschijnen. Het door Sybilla genoemde postje op het BlackBoardBlog is een voorbeeldje, net als de trackback naar mijn site van Rino’s Blog: http://biology.leidenuniv.n

Pierre
17 jaren geleden

Ook naar aanleiding van een mailtje van Sybilla, heb ik een oproep geplaatst: http://www.gorissen.info/pi

Ik kom nu niet verder dan 7 NL-Edubloggers. Als dat het echte aantal is, dan moet dat gaan groeien!