jun 292004
 
“ASCILITE nodigt u uit om een paper in te dienen op het gebied van onderwijstechnologie en computerondersteund leren binnen het hoger onderwijs. ASCILITE is vooral op zoek naar innovatief onderzoek dat is uitgevoerd naar de nieuwe golf van onderzoekstopics en techniek. Ook de positie die computers en de daaraan gerelateerde technologieën innemen binnen het onderwijs, ziet ASCILITE graag weergegeven in de paper.

U heeft de keuze uit verschillende categorieën bij het indienen van de paper: full papers, concise papers, workshops. De deadlines voor het indienen van full papers, concise papers en poster proposals, is 30 juli a.s.

Workshop proposals kunt u indienen tot en met 9 juli a.s.

Kijk voor meer informatie op: www.ascilite.org.au/conferences/perth04

(bron)

ASCILITE is de “Australasian Society for Computers in Learning in Tertiary Education”. Van de website:

“The Conference theme, Beyond the comfort zone, has several purposes. In addition to providing a title for the Proceedings, the theme expresses our intention that conference presentations will go beyond the ‘comfort zone’ of established techniques and familiar contexts. In calling for presentations, we will seek to recognise innovative exploration of the next wave of research topics and techniques, and imaginative anticipation of future contexts for computers and related technologies in teaching and learning.”

 Reacties uitgeschakeld voor Call for papers ASCILITE 2004 Conference (5-8 december, Australie)  Tags:

Workshop?

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jun 292004
 
“Ik verzamel momenteel materiaal over de inzet van weblogs/wiki’s/bloki’s (en niet te vergeten RSS) in het hoger onderwijs om na de zomervakantie een presentatie te verzorgen bij onze kenniskring ‘Educatieve functies van ICT’. Het is eigenlijk vreemd dat dit nodig is omdat de leden van deze kenniskring geacht worden op z’n minst op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in deze richting. Toch bemerk ik een soort schroom als de grenzen van de eigen omgeving worden overschreden.”

(bron)

Naar aanleiding van dit bericht en ook de reactie van Gerard vond ik dat het nu tijd was om actie te ondernemen (zie ook dit bericht).

Dus zijn we aan het kijken of we een workshop over zaken als wiki’s / weblogs / RSS etc. kunnen opzetten voor het hoger onderwijs. Hoe en wanneer zijn we nog mee bezig, het liefst natuurlijk hands-on, wie weet tijdens de onderwijsdagen 2004, inhoud staat ook nog niet helemaal vast, ideeën / wensen etc zijn welkom!