Winny the Pooh en e-learning

[!] Welcome to all visitors from Japan, please read this message first [!]

“Docenten en opleiders kunnen verschillende houdingen hebben ten aanzien van e-learning. De één is positief, de ander een stuk sceptischer. In “Leading e-learning” onderscheidt William Horton zes type reacties ten aanzien van e-learning. Volgens mij zie je deze reacties ook terug bij opleiders en docenten, als het gaat om de toepassing van ICT voor het leren. Ik wil deze reacties labellen aan de hand van enkele karakters uit mijn favoriete strip Winny the Pooh, van A.A. Milne. Het voordeel van deze typologie is dat het een gemeenschappelijke taal biedt. De Engelstalige uitdrukkingen zijn van Horton.”

(bron)

Hmmm, de vergelijking met de bewoners van het Honderdbunderbos roept een dubbel gevoel op. Aan de ene kant lach je natuurlijk hartelijk om de aansprekende vergelijkingen (zeker als je een beetje thuis bent in Pooh). Maar, je gaat je ook meteen afvragen welk van die figuren je zelf dan wel niet bent…. (mag ik de verhalenverteller zijn?)