apr 122004
 
“We’ve all done it. We need a piece of information quickly, or we want to get immediate attention from IT support. So we send off an e-mail to multiple recipients–the more lures in the water, the faster we catch a fish, right? Well, not exactly….”

(bron)

Het was voor de onderzoekers een bevestiging van wat ze eigenlijk al dachten: als je iets wilt weten is het vaak minder handig om een mailtje naar meerdere personen tegelijkertijd te sturen. Je loopt dan namelijk de kans dat niemand antwoord terug stuurt omdat ze er vanuit gaan dat er wel iemand anders voor zorgt c.q. antwoord op stuurt.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Aan hoeveel mensen kun je het beste om hulp vragen?”

Reacties (2)
  1. Of je stuurt het mailtje wel naar meerdere personen, maar niet alle adressen in 1 regel. BCC?

  2. BCC is een uitvinding voor als je geen speciale mailinglijst software hebt en je niet alle mailadressen wilt laten zien.

    Als ik een verzoek om hulp krijg waarbij ik blijkbaar in de BCC sta (omdat ik mijn eigen mailadres niet zie), zou ik persoonlijk juist *niet* reageren. Blijkbaar mogen de anderen namelijk niet zien dat ik ook om hulp gevraagd wordt.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.