Dutch Bloggercon?

 Gepubliceerd door om 07:02  Internet
apr 122004
 
“Ik ben bezig een opzet te maken voor een Nederlandse (of zoals een Belgische bezoeker pas geleden voorstelde, een Nederlandstalige) BloggerCon. Hier de groeiende tekst. Ideeën zijn meer dan welkom. :)

(bron)

Kijk, er zijn dus ook mensen die niet alleen constateren dat we dit nog niet in Nederland hadden, maar gewoon roepen “laten wij dat hier ook doen!”.

 Reacties uitgeschakeld voor Dutch Bloggercon?  Tags:
apr 122004
 
“We’ve all done it. We need a piece of information quickly, or we want to get immediate attention from IT support. So we send off an e-mail to multiple recipients–the more lures in the water, the faster we catch a fish, right? Well, not exactly….”

(bron)

Het was voor de onderzoekers een bevestiging van wat ze eigenlijk al dachten: als je iets wilt weten is het vaak minder handig om een mailtje naar meerdere personen tegelijkertijd te sturen. Je loopt dan namelijk de kans dat niemand antwoord terug stuurt omdat ze er vanuit gaan dat er wel iemand anders voor zorgt c.q. antwoord op stuurt.

Winny the Pooh en e-learning

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
apr 122004
 

[!] Welcome to all visitors from Japan, please read this message first [!]

“Docenten en opleiders kunnen verschillende houdingen hebben ten aanzien van e-learning. De één is positief, de ander een stuk sceptischer. In “Leading e-learning” onderscheidt William Horton zes type reacties ten aanzien van e-learning. Volgens mij zie je deze reacties ook terug bij opleiders en docenten, als het gaat om de toepassing van ICT voor het leren. Ik wil deze reacties labellen aan de hand van enkele karakters uit mijn favoriete strip Winny the Pooh, van A.A. Milne. Het voordeel van deze typologie is dat het een gemeenschappelijke taal biedt. De Engelstalige uitdrukkingen zijn van Horton.”

(bron)

Hmmm, de vergelijking met de bewoners van het Honderdbunderbos roept een dubbel gevoel op. Aan de ene kant lach je natuurlijk hartelijk om de aansprekende vergelijkingen (zeker als je een beetje thuis bent in Pooh). Maar, je gaat je ook meteen afvragen welk van die figuren je zelf dan wel niet bent…. (mag ik de verhalenverteller zijn?)

 Reacties uitgeschakeld voor Winny the Pooh en e-learning  Tags: