Het is vandaag pasen

“Op eerste paasdag vieren Christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in de lente.”

(bron)

Natuurlijk wisten jullie dat al, maar ik verbaasde me maar weer eens over wat je tegenwoordig al niet allemaal kunt vinden over welk onderwerp dan ook. De hierboven opgenomen pagina op omroep.nl (met een adres dat doet vermoeden dat hij er over een paar dagen niet meer te vinden is), bevat links naar een aantal andere pagina’s. Twee daarvan van sites die ik hier even wilde linken: Het mysterie van de paashaas en Paaseieren, paasvuren en paashazen. Die laatste is niet alleen een grappige online, op Nederland gerichte site met weetjes, maar heeft ook een RSS-feed voor als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe bijdragen :-)
(al zijn ze natuurlijk niet actueel genoeg om te weten dat er dit jaar niet méér eieren zijn verkocht als gevolg van Pasen)