Het is vandaag pasen

 Gepubliceerd door om 07:02  Persoonlijk
apr 112004
 
“Op eerste paasdag vieren Christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in de lente.”

(bron)

Natuurlijk wisten jullie dat al, maar ik verbaasde me maar weer eens over wat je tegenwoordig al niet allemaal kunt vinden over welk onderwerp dan ook. De hierboven opgenomen pagina op omroep.nl (met een adres dat doet vermoeden dat hij er over een paar dagen niet meer te vinden is), bevat links naar een aantal andere pagina’s. Twee daarvan van sites die ik hier even wilde linken: Het mysterie van de paashaas en Paaseieren, paasvuren en paashazen. Die laatste is niet alleen een grappige online, op Nederland gerichte site met weetjes, maar heeft ook een RSS-feed voor als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe bijdragen :-)
(al zijn ze natuurlijk niet actueel genoeg om te weten dat er dit jaar niet méér eieren zijn verkocht als gevolg van Pasen)

 Reacties uitgeschakeld voor Het is vandaag pasen  Tags:

Informatie-overload #2

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
apr 112004
 

Goed, de overload aan informatie is weer een beetje onder controle. Deels omdat ik de feeds waar ik het over had, in een aparte map (categorie) bij elkaar gezet heb (leest sneller), maar ook doordat ik Sharpreader gewoon zo ingesteld heb dat veel minder vaak gekeken wordt of er nieuws is. Dat staat standaard op één keer per uur. En omdat dat dus zeker elk uur nieuws opleverd is dat onhandig. Want het één keer scannend lezen van vijftig a zestig berichten gaat per saldo veel sneller dan het in vijf of zes keer lezen van een tiental berichten.

Berichten worden nu ééns per acht uur opgehaald. En dat klinkt waarschijnlijk gek, maar het geeft de broodnodige rust als je een informatie-junkie bent. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Informatie-overload #2  Tags: