Vermenigvuldigen door te delen!

KerstkaartVandaag kreeg ik een mailtje van een oud-collega. Afgelopen april had ik hem informatie gestuurd over een aantal MOOCs, waaronder eentje over Scratch. Die had ik zelf ook afgerond.

De collega vertelde in de mail dat hij de MOOC ook afgerond had én hij had, namens zijn familie een interactieve kerstkaart gemaakt met Scratch. Het was een kaart met melig kerstmuziekje, een spel waarbij ik ballen in de boom moest hangen, afgesloten met een foto van het gezin.

Helemaal mooi was dat ik de kaart liet zien aan het einde van een overleg met een ROC docent. En die kende Scratch nog niet en was juist net op zoek naar een manier waarop hij studenten eenvoudig kennis kon laten maken met het programmeren. Dat de Scratch website ook nog de mogelijkheid biedt om projecten van anderen te bekijken, te remixen en daarna (met automatische bronvermelding) weer te delen, maakte het voor hem helemaal een uitkomst.

Zomaar vijf minuten tijdens de laatste officiële werkdag van het kalenderjaar. 🙂

p.s. ik laat het even aan de collega zelf over of hij een publieke link naar de kaart wil delen, daarom alleen een schermafdruk.