Heeft Apple de Watch té vroeg uitgebracht?

Stoppen_gebruik_apple_watch Het was een bericht dat gisteren voorbij kwam en waarvan ik had verwacht dat het veel vaker opgepikt zou worden. Ik las het bij iculture.nl, oorspronkelijke bron is het Medium-blog van Wristly.

Een reden waarom er niet zo heel veel aandacht gegeven wordt aan het onderzoek, zou kunnen zijn omdat het erg moeilijk is om vast te stellen hoe random en voorspellend de steekproef van 330 ontevreden Apple Watch gebruikers daadwerkelijk is. Zeker omdat ze ook zelf aangeven dat ze niet objectief kunnen vaststellen of een invuller écht een Apple Watch heeft. En het gaat hier alleen over de ontevreden mensen, niet over de tevreden Apple Watch gebruikers (die zijn er toch ook neem ik aan).

Maar toch. Is er nog iemand die de introductie van de Apple Watch durft te vergelijken met die van de iPhone?
Ook toen waren er bedenkingen bij het toch nog tamelijk beperkte apparaat dat de iPhone was. Maar ook toen werd het toch een succes.
Ik heb er bij de Apple Watch zo mijn bedenkingen bij. En ik ben heel benieuwd hoe Apple dit verder op gaat pakken.

Hoewel het voor de Apple fans waarschijnlijk godslastering is, vind ik de Apple Watch te vergelijken met de Google Glass. Ook die kwam op de markt voordat er eigenlijk een markt voor was en voordat het product echt af was. En met af bedoel ik geschikt voor consumenten. De eerste iPhone was dat en ook de T-Mobile G1 was dat indertijd. Maar de Apple Watch heeft niet echt iets wat het fundamenteel beter doet dan andere smartwatches.
En waar Apple bij de iPhone heel veel voorbeelden had van hoe het niet zou moeten (geleverd door de concurrenten), is de smartwatch eigenlijk nog een heel erg onontgonnen markt. Net als wearables in het algemeen.

Daarom is het ook maar goed dat bedrijven als Apple, Microsoft, Google het zich kunnen veroorloven om zo af en toe de plank volledig mis te slaan omdat ze hun tijd vooruit willen zijn. Zelf wacht ik nog even op de directe neurale interface. Maar om die te ontwikkelen zullen (ook) de grote bedrijven moeten (kunnen) experimenteren.
De Apple Watch is wat mij betreft zo’n experiment.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
Wilfred Rubens
8 jaren geleden

Ik mis nog steeds een killer app. Verder gedraag ik me anders dan Apple verwacht. Zij meenden namelijk dat je efficiënter kunt werken doordat je sneller op je Watch een bericht kunt zien dan op je iPhone. Ik zet notificaties echter uit, en kijk gedoseerd op mijn Watch. Ik heb ‘m vooral in het weekend om. Tijdens het sporten, of om tijdens het eten quasi ongemerkt te kijken met hoeveel doelpunten Roda JC achter staat.