Menu
Categorieën
twittercard
ICT & Onderwijs BLOG nu met Twitter Cards
27 september 2012 Internet

twittercardIk zag het vanochtend op Twitter voorbij komen via tweets van Erik van Roekel en Marco Derksen. Twitter heeft een nieuwe feature (mag ook wel, ze nemen regelmatig features af) op hun eigen website: Twitter Cards.

Twitter Cards maken het mogelijk om als site-eigenaar, weblog-beheerder, invloed te hebben op hoe een URL van jouw site getoond wordt op Twitter. Je levert in de metadata van een bericht informatie aan zoals link, titel, omschrijving, auteur, afbeelding die horen bij dat bericht. En als iemand dan een link naar dat bericht opneemt in een Tweet, dan wordt er een “summary” link getoond. Klikt iemand die die link bekijkt op die link, dan wordt de informatie die je aangeleverd hebt getoond.

Het was niet erg moeilijk om de metadata toe te voegen aan WordPress. Ik heb dat gedaan via een functions.php script voor het child-thema dat ik van Suffusion gemaakt had (zie ook de uitleg hier).
Na het indienen van de aanvraag bij Twitter duurde het nog geen dag voordat ik de bevestiging binnen had dat het nu ook voor het ICT & Onderwijs BLOG werkt.

Niet sensationeel, maar wel leuk.

Deel dit bericht:
"8" Comments
  1. Pingback: Pierre Gorissen (@PeterMcAllister)

  2. Pingback: @ictoblog

  3. Pingback: Uitgeven & Media (@Uitgeven)

  4. Leuk. Maar ik wacht wel op de Word Press plugin.

    • Er zijn SEO plugins die dit blijkbaar ook al bevatten, maar ik zoek zelf ook nog even naar eentje die niet zoveel bloat bevat en gewoon alleen de metadata voor Facebook, Twitter en Google+ toevoegt.

  5. Pingback: ICT & Onderwijs BLOG nu met Twitter Cards | Mediawijsheid in het HBO | Scoop.it

  6. Pingback: Een cataloguskaartje van je blog met Twitter Cards | Vakblog – werken met informatie

  7. Pingback: Pierre Gorissen (@PeterMcAllister)

Reacties zijn niet toegestaan
*