Menu
Categorieën
Tip: Email this page voor Google Chrome
27 augustus 2012 Internet

Het is vast een heel slechte gewoonte waar veel betere alternatieven voor zijn, maar sinds ik de iPad gebruik om dingen op te zoeken maak ik regelmatig gebruik van de optie om de link van een pagina die ik op dat moment aan het bekijken ben naar mezelf door te mailen.

Ik weet dat ik tabs van Google Chrome op de iPad ook kan ‘zien’ in Chrome op mijn latop (en dan kan openen), daar gaat het ook niet om. Het zijn gewoon pagina’s die ik even voor mezelf wil vastleggen en bewaren. Ook dat kan ongetwijfeld handiger, maar dat versturen via de mail gaat nou eenmaal lekker snel en het zijn toch vaak geen pagina’s die ik langer dan even wil bewaren.

Goed, na al die verontschuldigingen, nou de tip. Ook voor Google Chrome op de desktop is er een plugin/extensie waarmee je eenvoudig een link naar de pagina die je aan het bekijken bent kunt doorsturen. Hij heet Email this Page. Handig, vind ik.

Er is ook een add-on voor Firefox die hetzelfde doet, maar die heb ik nog niet getest.

Deel dit bericht:
"7" Comments
 1. Pingback: @Media_Facts

 2. Je kunt toch ook de Shareaholic plugin gebruiken. Behalve mailen heb je dan nog meer mogelijkheden.

  • Hoi Hans,

   Hé inderdaad, dat is ook een mooie. Het is een beetje lean en mean versus groot en uitgebreid. De ene doet niet meer dan mailen, maar heeft dan ook geen behoefte om zijn eigen reclame in die mails te plakken (geen “sent via Shareaholic” dus). Ook weet ik niet of ik het nou zo “handig” vind dat Shareaholic nu op een (weliswaar besloten) webpagina gaat bijhouden wat ik allemaal via die knop naar mezelf, , Bitly, Twitter of Facebook stuur.
   Ik ga ze eens een tijdje naast elkaar gebruiken, kijken of het de extra functies waard is.

 3. Dag Pierre,

  Gebruik toch gewoon de diigo-app. Hoef je je mail ook niet te bewaren 🙂

 4. Misschien ondertussen ook al tegengekomen: Evernote!

  Heeft een app voor Android en Windows, helaas nog niet voor Linux maar dan kun je een browsermet plugin gebruiken.

Reacties zijn niet toegestaan
*