Menu
Categorieën
Raspberry Pi: een stukje opgeschoven in de rij
9 mei 2012 Hardware

Raspberry_Pi Ik weet niet precies wanneer ik mezelf aangemeld heb voor de wachtrij die zich op 29 februari meteen al om 6 uur ’s ochtends vormde voor een Raspberry Pi. Ik begrijp dat de eerste 700 bestellingen binnen de eerste minuut (!) binnen kwamen, tegen de tijd dat ik voorbij kwam lagen de websites al plat. Het is ook maar een klein beetje opschuiven, want de verwachtingen voor wat betreft levertijd hebben ze het nu over juli of augustus.

Nou ja, dan heb ik nog even tijd om te ontdekken wat er niet helemaal goed werkt met het exporteren van data uit Sunny Explorer (zie ook dit bericht).
Ik heb nu tijdelijk de eeePC ingezet. Die wordt (als het goed gaat, morgenvroeg weet ik het) nu elke dag om 8 uur uit zijn slaap gehaald, dan wordt de data even opgehaald uit de converter en dan weer in slaap gezet. Daarvoor gebruik ik dit programma (niet gratis, maar 30 dagen testversie om te zien of het goed werkt). Wordt dus nog vervolgd.

p.s. Ik mocht er maar één “bestellen”, op zich wel logisch in dit stadium waar ze nog lang niet aan de vraag kunnen voldoen.

"2" Comments
  1. Pingback: (@ictoblog) (@ictoblog)

  2. Wow, het is duidelijk dat de orders niet gelijkmatig verdeeld over de twee partners RS en Element 14 zijn binnen gekomen. Vandaag stond dit bericht op het Raspberry Pi weblog over de status bij RS. Daar zeggen ze het volgende:

    To give you some idea of what this means, by 5pm GMT on the day that Raspberry Pi launched, 29th February, we had received around 75,000 registrations. We expect to invite all of these people to place their order over the course of the next 7 to 10 days.

    Dus ze hadden 75.000 registraties binnen 11 uur! Dat is op zich al uitzonderlijk omdat beide websites er zowat de hele dag uit lagen. Ik weet niet precies wanneer ik me (op beide plekken) geregistreerd heb, maar volgens mij niet de eerste dag al.
    En als het wel zo zou zijn, dan bestel ik er uiteraard ook hier een! 🙂

Reacties zijn niet toegestaan
*