Kickstarter project: CloudFTP

 Gepubliceerd door om 11:08  Android, Internet, iOS
nov 182011
 


Via Gizmodo kwam weer een interessant Kickstart project langs: CloudFTP.

Het is een klein kastje waar je USB-opslag op kunt aansluiten. Het kastje zet dan een ad-hoc draadloos netwerk op waar andere apparaten verbinding mee kunnen maken. In het filmpje wordt met name getoond hoe een iPad er verbinding mee maakt. Omdat CloudFTP een ingebouwde accu heeft en zo ook harde schijven aan kan die niet zomaar aan de iPad aangesloten kunnen worden, is het een handige mobiele oplossing voor bijvoorbeeld onderweg in de auto. In een vliegtuig zul je er overigens dan weer geen gebruik van kunnen maken vanwege dat draadloos netwerk.

Het kastje lijkt hiermee heel erg op de setup die ik met de Zolid Router gerealiseerd heb. Daar heb je dan zelfs de mogelijkheid om een 3G modem aan te sluiten, maar de Zolid Router heeft geen ingebouwde accu.

Ook qua prijs liggen ze, mits je vooraf bereid bent je er eentje aan te schaffen, redelijk dicht bij elkaar. Voor $84 kun je er nu eentje bestellen, maar de levering is pas verwacht in februari 2012, dus je zult nog wel even moeten wachten.

Interessant in het filmpje vond ik ook de verwijzing naar Goodplayer, een niet gratis (€2,39) mediaplayer voor de iPad en iPhone die ook via FTP kan streamen. Je kunt de CloudFTP namelijk ook verbinding laten maken met bijvoorbeeld je thuisnetwerk en dan via FTP verbinding maken met de media die op de USB-apparaten te vinden is. Ook Goodreader kan via FTP verbinding maken, dus ook PDF bestanden zijn zo eenvoudig te openen.

Het blijft natuurlijk altijd een gok, zo’n Kickstarter project. Maar ik vond het een interessant genoeg project om er zelf eentje te ‘backen’.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Kickstarter project: CloudFTP”

Reacties (4)
 1. Kijk dan ook eens naar de pogoplug. Is ook wel erg interessant.

 2. Twee belangrijke verschillen tussen de Pogoplug en Cloudftp (zo even snel uit mijn hoofd): Pogoplug is (net als de zolid router) niet bedoelt als mobiele oplossing (dus zonder netvoeding) en de Pogoplug is afhankelijk van de beschikbaarheid van de online diensten van het bedrijf dat de apparaten verkoopt, werkt dus niet zelfstandig als je geen internet toegang hebt.

  Dat betekent niet dat ik zeg dat Cloudfttp beter is dan Pogoplug, het zijn verschillen in insteek en dus in toepasbaarheid.

 3. Hi Pierre,

  nav je bericht werd ik op KickStarter geattendeerd en eze CloudFTP.
  De status van mijn bestelling is ” shopping mode “.

  Ben geïnteresseerd naar jouw review.

  Mijn reden voor aankoop was :

  * Link met iPad-3 ( dus nog een weekje wachten ) of dat werkt
  * Music via CloudFTP afspelen op iPhone4.

  Nav recente Youtube demo vond ik het proces toch net iets te omslachtig om echt goed te scoren..

  • Hoi Johan,

   Ik heb hem helaas ook nog niet in huis, ondanks het feit dat ik dus bij de eerste groep uitlevering zou moeten zitten. Maar dat is helaas meer regel dan uitzondering bij kickstarter projecten zo lijkt het. Van de drie projecten waar ik geld in gestoken heb in 2011 is er nog geen die al uitgeleverd heeft. Deze zit er al een tijd aan te komen maar er zijn blijkbaar steeds weer problemen (onlangs nog dat de verpakkingen verkeerd gedrukt waren).

   Wat vond je omslachtig aan het proces? Zover ik weet zijn er twee methoden van gebruik: 1) met een netwerk dat door cloudftp zelf opgezet wordt (handig als je ergens bent waar geen wifi is en je zo verbinding wilt maken – in een auto bijvoorbeeld?) of 2) je maakt met de cloudftp verbinding met een bestaand wifi-netwerk en benadert hem zo dan ook van de iPad.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.