Android 4.0 Ice Cream Sandwich op een computer van €142,-

Ik hou van ‘kleine’ computers. Ik schreef al eens over de Sheevaplug en over de MimoPlug, vandaag is het de beurt aan het Pandaboard. Zoals die andere twee het woord “Plug” in de naam hadden zitten (het waren kastjes die je als stekker in het stopcontact zou kunnen steken), geeft het stukje “board” in Pandaboard al aan dat het eigenlijk een mini moederbord is dat je koopt.
De behuizing en zelfs de 5Volt voeding, die moet je zelf nog aanschaffen. Niet helemaal plug-and-play dus. Ik moet bekennen dat ik Android bedienen met muis en toetsenbord ook niet helemaal optimaal vind, dus eigenlijk zou je er nog een touchscreen aan moeten kunnen hangen (geen idee of er drivers voor zijn).

Maar voor mij zijn dit soort ‘speeltjes’ de voorbodes van een tijd waarbij we ‘computers’ en schermpjes door het hele huis hebben hangen. Daar zijn iPads e.d. nog wat duur voor, maar dit soort systemen zouden hun weg kunnen vinden naar veel van zulke toepassingen. In zo’n geval is een open source besturingssysteem dat brede ondersteuning voor apps heeft en ondersteund wordt door veel ontwikkelaars een pré.

(getipt door ARMDevices.net)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
JoGnet
11 jaren geleden

Bij jouw rijtje moest ik ook meteen aan de Raspberry Pi denken. Leuk dat je deze ‘devices’ zo actief volgt ! Zelf vind ik deze ontwikkelingen ook erg boeiend. Eigenlijk sinds de ‘honderd dollar’ laptop. ‘Keep ‘em comming’.