Kickstarter project: CloudFTP


Via Gizmodo kwam weer een interessant Kickstart project langs: CloudFTP.

Het is een klein kastje waar je USB-opslag op kunt aansluiten. Het kastje zet dan een ad-hoc draadloos netwerk op waar andere apparaten verbinding mee kunnen maken. In het filmpje wordt met name getoond hoe een iPad er verbinding mee maakt. Omdat CloudFTP een ingebouwde accu heeft en zo ook harde schijven aan kan die niet zomaar aan de iPad aangesloten kunnen worden, is het een handige mobiele oplossing voor bijvoorbeeld onderweg in de auto. In een vliegtuig zul je er overigens dan weer geen gebruik van kunnen maken vanwege dat draadloos netwerk.

Het kastje lijkt hiermee heel erg op de setup die ik met de Zolid Router gerealiseerd heb. Daar heb je dan zelfs de mogelijkheid om een 3G modem aan te sluiten, maar de Zolid Router heeft geen ingebouwde accu.

Ook qua prijs liggen ze, mits je vooraf bereid bent je er eentje aan te schaffen, redelijk dicht bij elkaar. Voor $84 kun je er nu eentje bestellen, maar de levering is pas verwacht in februari 2012, dus je zult nog wel even moeten wachten.

Interessant in het filmpje vond ik ook de verwijzing naar Goodplayer, een niet gratis (€2,39) mediaplayer voor de iPad en iPhone die ook via FTP kan streamen. Je kunt de CloudFTP namelijk ook verbinding laten maken met bijvoorbeeld je thuisnetwerk en dan via FTP verbinding maken met de media die op de USB-apparaten te vinden is. Ook Goodreader kan via FTP verbinding maken, dus ook PDF bestanden zijn zo eenvoudig te openen.

Het blijft natuurlijk altijd een gok, zo’n Kickstarter project. Maar ik vond het een interessant genoeg project om er zelf eentje te ‘backen’.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Richard Bravenboer
Richard Bravenboer
10 jaren geleden

Kijk dan ook eens naar de pogoplug. Is ook wel erg interessant.

Johan Bos
Johan Bos
10 jaren geleden

Hi Pierre,

nav je bericht werd ik op KickStarter geattendeerd en eze CloudFTP.
De status van mijn bestelling is ” shopping mode “.

Ben geïnteresseerd naar jouw review.

Mijn reden voor aankoop was :

* Link met iPad-3 ( dus nog een weekje wachten ) of dat werkt
* Music via CloudFTP afspelen op iPhone4.

Nav recente Youtube demo vond ik het proces toch net iets te omslachtig om echt goed te scoren..