nov 092010
 


Vandaag mocht ik tijdens Dé Onderwijsdagen 2010 een presentatie verzorgen met als titel “Meten is weten: wat doen studenten met opnames van colleges?”. Het was een presentatie die gebruik maakt van de eerste resultaten van mijn promotieonderzoek, maar waarin ik ook vooruit keek naar de zaken die we nu nog aan het analyseren zijn. Want hoewel een aantal zaken helder zijn, zijn er vooral ook nog veel vragen.

Ik heb de presentatie gegeven vanaf de iPad. Vandaag bijgeleerd dat Boxcar updates tijdens een presentatie niet handig zijn, dan stop Keynote namelijk met de presentatie. Uitzetten dus de volgende keer.
Lees verder….

Flash op de iPad [Jailbreak]

 Gepubliceerd door om 07:02  iOS
nov 092010
 

Sommige dingen in het leven kun je op hopen, maar je weet dat ze simpelweg nooit zullen gaan gebeuren. Flash ondersteuning op de iPad of iPhone is er daar een van. Steve Jobs heeft daar nu eenmaal van besloten dat Flash evil is en dat ondersteuning ervan betekent dat je accuduur gehalveerd wordt. En uiteraard wordt dat nu ook bevestigd op andere Apple apparaten zoals de Macbook Air, waar het gebruik van Flash “2 uur van je accuduur af haalt“.

Hoe dan ook, zolang er de mogelijkheid bestaat om je iPad of iPhone te jailbreaken, zullen er mensen zijn die er voor zorgen dat er een manier is om de beperkingen die Apple stelt omzeilen. Zo is er Frash waarmee je Flash ondersteuning kunt toevoegen aan je iOS apparaat. Ik installeerde het en keek hoe goed het werkt.
Lees verder….