feb 212008
 
SkyDrive - Klik voor grotere versie

Handig: Microsoft Live SkyDrive biedt je 5GB gratis online opslag, die je naar wens met een groep andere gebruikers of de hele wereld kunt delen.
Willem Karssenberg schreef er vorig jaar al over, maar toen was de ruimte maar 500MB en was de dienst nog niet voor Nederland beschikbaar. Nu is het inmiddels dus al 5GB én ook voor Nederlanders toegankelijk.
Omdat ik al een Hotmail account had hoefde ik niet veel meer te doen dan naar http://skydrive.live.com/, in te loggen, de gebruiksovereenkomst te accepteren en ik was klaar.

Hmmm, handig, ik kan een bestand dat in een publieke map staat eenvoudig linken:

of een PDF:

Is het geen plaatje?

 Gepubliceerd door om 22:31  Geocoding
feb 212008
 

Google Map Jawel, het is wél een plaatje, en wel eentje gegenereerd met de Google Static Maps API. Je kunt zo een Google Map met markers invoeren als afbeelding op plekken waar je geen Javascript kunt invoeren.

Er zitten (uiteraard) de nodige beperkingen aan. Zo kun je natuurlijk niet zoomen of schuiven en klikken op een marker levert niets op. Jammer is ook dat je niet ook de satelliet weergave kunt kiezen.
Maar als je alleen een stukje kaart in een pagina of mail wilt plakken is het handig. Zeker als je deze wizard gebruikt bij het maken van de juiste URL/link.

Getipt door: Google Maps API Blog.

 Reacties uitgeschakeld voor Is het geen plaatje?  Tags:

De Molenwerf is op zoek naar….

 Gepubliceerd door om 22:06  Onderwijs
feb 212008
 

Ik kreeg via de mail een vraag van Bert van der Neut van openbare basisschool De Molenwerf uit Tiel. En in overleg met Bert plaats ik die vraag hier even online:

“Op onze school, basisschool de Molenwerf in Tiel, willen we binnenkort starten met een e-xperiment met een digitaal portfolio binnen iGoogle (een nieuwe dienst van Google). We hebben alles in de steigers staan om dit web 2.0-gebaseerde portfolio op te starten en we zijn in gesprek met nog een aantal andere basisscholen.

Omdat deze benadering van het portfolio een breuk betekent met de oude manier van denken over portfolio-systemen, vormt het o.i. een aardig onderwerp voor nadere studie. Wij zijn dan ook op zoek naar ‘jonge’, of in ieder enthousiaste onderzoekers die de pilot willen volgen en de resultaten willen neerleggen in een verslag.
Ook andere geïnteresseerden kunnen reageren. Zo zijn we nog op zoek naar zeker 2 scholen die willen participeren in de pilot.
Mocht iemand al eerder op het idee gekomen zijn om iGoogle (met uitgebreide mogelijkheid voor het creëren en delen van documenten, foto’s, videobeelden, agenda’s – een weblog – feedreader – website e.a.) te gaan gebruiken als digitale werkomgeving, annex e-portfolio, dan willen we natuurlijk graag contact.

Mocht je willen reageren dan kan dat via email: dir.molenwerf at xs4all.nl of mobiel via 06 23888252 (Bert van der Neut).”

Ik vind het een interessante vraag en hoop dan ook dat Bert op deze manier in contact kan komen met de scholen en onderzoekers die hij zoekt.

 Reacties uitgeschakeld voor De Molenwerf is op zoek naar….  Tags:

R4DS – Nintendo DS Lite

 Gepubliceerd door om 21:37  Gaming
feb 212008
 
R4DS

Nee, het is geen typo, ik heb het niet over R2-D2 maar over R4DS.
Het is een uitbreidingskaartje voor de Nintendo DS Lite waarmee je zelf software, muziek en films via een microSD kaartje op de Nintendo DS Lite kunt krijgen.
Waarom heb ik die gekocht? Nou, omdat we sinds mijn terugkomst uit Long Beach hier inmiddels een Nintendo DS Lite rijker zijn. :-)
Het werkt heel simpel. In het pakket zit een kaartje dat op de plek gaat waar je normaal de spelkaartjes stopt. In dat kaartje pas een minuscuul microSD kaartje (moet je apart bestellen). Zie onderstaande foto om een gevoel te kregen voor de afmetingen:
R4DS Helemaal links een lucifer, daarnaast het microSD kaartje, dan de R4DS kaarthouder en helemaal rechts de meegeleverde USB kaartlezer waarmee je vanaf je computer het microSD kaartje kunt vullen. Lees verder….