De Molenwerf is op zoek naar….

Ik kreeg via de mail een vraag van Bert van der Neut van openbare basisschool De Molenwerf uit Tiel. En in overleg met Bert plaats ik die vraag hier even online:

“Op onze school, basisschool de Molenwerf in Tiel, willen we binnenkort starten met een e-xperiment met een digitaal portfolio binnen iGoogle (een nieuwe dienst van Google). We hebben alles in de steigers staan om dit web 2.0-gebaseerde portfolio op te starten en we zijn in gesprek met nog een aantal andere basisscholen.

Omdat deze benadering van het portfolio een breuk betekent met de oude manier van denken over portfolio-systemen, vormt het o.i. een aardig onderwerp voor nadere studie. Wij zijn dan ook op zoek naar ‘jonge’, of in ieder enthousiaste onderzoekers die de pilot willen volgen en de resultaten willen neerleggen in een verslag.
Ook andere geĆÆnteresseerden kunnen reageren. Zo zijn we nog op zoek naar zeker 2 scholen die willen participeren in de pilot.
Mocht iemand al eerder op het idee gekomen zijn om iGoogle (met uitgebreide mogelijkheid voor het creĆ«ren en delen van documenten, foto’s, videobeelden, agenda’s – een weblog – feedreader – website e.a.) te gaan gebruiken als digitale werkomgeving, annex e-portfolio, dan willen we natuurlijk graag contact.

Mocht je willen reageren dan kan dat via email: dir.molenwerf at xs4all.nl of mobiel via 06 23888252 (Bert van der Neut).”

Ik vind het een interessante vraag en hoop dan ook dat Bert op deze manier in contact kan komen met de scholen en onderzoekers die hij zoekt.