Cool! Een CNC Piepschuimsnijder op basis van een Arduino Uno

Van de hand van Dejan Nedelkovski  is op Howtomechatronics.com een prachtig zelfbouwproject verschenen. Het gaat om een “Hot Wire Cutter”, een apparaat waarmee je vormen uit piepschuim kunt snijden. Het principe is eenvoudig: je hebt een draad waar je stroom op zet, die draad wordt warm en daarmee kun je dan piepschuim snijden. De draad wordt, via een mechanisme van aluminium buizen, steppermotoren en kabels naar voor, naar achteren en naar boven en onder bewogen. Daarnaast kan het plateau waar de piepschuim blok op bevestigd is ronddraaien. In de video wordt het uitgebreid toegelicht.

Het geheel wordt aangestuurd door een Arduino Uno (+ Arduino CNC Shield + 3 A4988 Stepper Drivers),  GRBL firmware, Universal G-Code Sender en Inkscape. De Arduino is open source hardware, de gebruikte firmware en software is eveneens open source. Alle verbindende onderdelen zijn uit de 3D-printer waarvoor de bestanden bijgeleverd zijn.

Alles bij elkaar moet het apparaat zo’n 220 euro kosten aan onderdelen. Daar zit wel een handsnijder voor 35 euro bij, ik zou me kunnen voorstellen dat je het draad waarmee je gaat snijden goedkoper kunt krijgen. Dan nog kost het ongeveer zo’n 200 euro, de aluminium balken (47 euro totaal) en de steppermotoren (33 euro totaal) hakken er stevig in  Ik heb ook niet meteen behoefte aan een machine die piepschuimfiguren voor me kan snijden. Maar cool vind ik het in ieder geval!

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Cool! Een CNC Piepschuimsnijder op basis van een Arduino Uno https://t.co/2KWoBUiYC8