Aanrader: PBS Crash Course Artificial Intelligence

Mocht je nou de Google Colab van afgelopen maandag bekeken hebben en gedacht hebben “dat gaat me een heel eind boven mijn pet”, dan kan ik je de PBS Crash Course A.I. met Jabril Ashe van harte aanraden. Die serie kent inmiddels 8 afleveringen en start helemaal bij het begin.

Bij aflevering 5 en 8 (die vandaag nog niet in de playlist te vinden is, maar wel al hier te bekijken) wordt gebruik gemaakt van Google Colab voor de hands-on uitwerkingen. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van Tensorflow, maar de neurale netwerken werken (uiteraard) op een vergelijkbare manier.
Tijdens aflevering 5 wordt een classificatiesysteem gebouwd voor handgeschreven letters (waar ik uitging van cijfers) en in aflevering 8 gaat het om “natural language processing” (natuurlijke taalverwerking). In de andere afleveringen komen concepten als supervised learning en unsupervised learning aan bod, wordt k-means clustering als voorbeeld van unsupervised learning behandeld. Ook meer complexe begrippen als backpropagation en de loss functie komen aan bod. Al kunnen ze (uiteraard?) niet overal helemaal de diepte ingaan om het “geschikt voor iedereen” te houden.

Dus de video’s van 3Blue1Brown zijn nog steeds een mooie aanvulling als je ook de wiskunde achter de netwerken beter wilt leren begrijpen.

Elk filmpje is zo’n 10 – 15 minuten lang, als je met de twee Google Colab document wilt spelen moet je daar zeker nog een half uurtje aan toevoegen, dus zo’n 2 – 2,5 uur ben je er wel zoet mee. Ideaal toch voor een regenachtig weekend of de komende herfstvakantie? πŸ˜‰

Ik weet niet hoeveel nieuwe afleveringen er nog bij komen. Maar als je na deze acht nΓΊ al op zoek bent naar meer, dan is hier nog veel meer aanbod van training!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Aanrader: PBS “Crash Course Artificial Intelligence” met Jabril Ashe en John Green Bot.
Als je mijn voorbeeld van… https://t.co/tunC8Sh9BJ

trackback
2 jaren geleden

Aanrader: PBS Crash Course Artificial Intelligence https://t.co/jvrXd8zBm1

trackback

Aanrader: PBS Crash Course Artificial Intelligence https://t.co/vYOFsGs4ob