Wil jij weten hoe je laptops, Chromebooks of iPads kunt inzetten in je onderwijs?

Wil jij weten hoe je laptops, Chromebooks of iPads kunt inzetten in je onderwijs?
Doe dan mee met de gratis Tablio workshop bij het iXperium!

Tablio is een Europees project waarin onderzocht wordt hoe mobiele apparaten in het onderwijs
(PO, VO, MBO) ingezet kunnen worden om recht te doen aan verschillen (inclusie en differentiatie).
Jij kunt gebruik maken van de opbrengsten van dit project door deel te nemen aan een training waarbij je zelf aan de slag gaat met mobiele apparaten in je onderwijs.
Let op: de training is gratis, maar het kost wel wat, er wordt namelijk wel tijd en inzet van je verwacht!

Wat gaan we doen?
De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten in Nijmegen met steeds ongeveer 3 weken ertussen.

Bijeenkomst 1: inspiratiebijeenkomst
Laat je in de eerste bijeenkomst inspireren door de uitkomsten van het Tablio project. We delen goede voorbeelden uit Italië, Nederland, België, Turkije, Slovenië en Noord-Ierland met je. We laten je kennismaken met tools en toepassingen waarmee je recht kunt doen aan verschillen tussen leerlingen en studenten. En we kijken naar de opdracht. Na deze bijeenkomst ga je namelijk aan de slag met het ontwerpen en uitproberen van een (kleine!) lesactiviteit waarbij je mobiele apparaten en toepassingen gebruikt om recht te doen aan verschillen.

Bijeenkomst 2: werkbijeenkomst
Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we het idee dat je geformuleerd hebt verder uitdiepen en verhelderen. We kijken samen naar manieren om het idee in jouw school/lessituatie te realiseren. Tussen de tweede en de derde bijeenkomst ga je de lesactiviteit uitproberen in jouw school.

Bijeenkomst 3: evaluatiebijeenkomst
Tijdens de derde en laatste bijeenkomst evalueren we de uitgevoerde lesactiviteiten met elkaar en krijg je feedback van je collega’s.
En natuurlijk is het dan ook tijd voor het uitreiken van de certificaten aan de docenten die het traject succesvol afgerond hebben.

Wie zoeken we?
Docenten / leraren uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of het mbo.
Je hoeft geen ict expert te zijn om deel te nemen, je moet bereid zijn de benodigde tijd te investeren om aanwezig te zijn en om de lesactiviteit uit te testen in je klas.
Het is wel nodig dat je binnen de school faciliteiten hebt om ook echt met mobiele apparaten in de klas aan de slag te gaan (al is het maar voor een of enkele lesactiviteiten).
En natuurlijk helpt het als je het leuk vindt dat we de resultaten (groot of klein) daarna delen met de andere docenten die net als jou in de andere landen hiermee aan de slag zijn gegaan.

Waar is het?
De bijeenkomsten vinden plaats in het iXperium, Kapittelweg 35, Nijmegen.

Wanneer is het?
De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 16 januari 2019 van 15:00 – 19:00 uur
  • Woensdag 6 februari 2019 van 15:00 – 19:00 uur
  • Woensdag 27 februari 2019 van 15:00 – 19:00 uur

Praktische informatie

  • Je school hoeft niet bij het iXperium aangesloten te zijn om deel te nemen.
  • Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Gratis deelname is alleen mogelijk als je bij alle drie de bijeenkomsten kunt zijn. Kun je niet bij alle drie de bijeenkomsten zijn, dan kost deelname aan de training €150,-
  • Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. We streven ernaar om de deelnemers zo gelijk mogelijk over het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo te verdelen. Het kan dus zijn dat de training vol zit, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Meld je nu snel aan!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wil jij weten hoe je laptops, Chromebooks of iPads kunt inzetten in je onderwijs? https://t.co/qmsHQMvTbE