Kom jij ons team versterken?

We hebben het druk! En daarom zijn we voor het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict per direct op zoek naar een:

Praktijkgerichte (senior) onderzoeker  –  (0,8-1,0 fte)

Praktijkgerichte junior onderzoeker – (0,8-1,0 fte)

Klik op de links voor de officiële beschrijvingen en kom dan even hier terug. Goed, dan heb je de officiële beschrijvingen gelezen, waarom vind ik het nog steeds een super plek om te werken?

Waarom?
Het helpt natuurlijk als je, zoals ik, op zijn minst een bepaalde interesse in leren met ict hebt. En betekent zeker niet dat je elk weekend met Arduino’s aan de slag moet zijn. Integendeel, dat is ook voor mij hobby en achtergrondmateriaal. Maar het helpt wel als je je wat kunt voorstellen bij het gebruik van ict door een docent om leerprocessen te ondersteunen. En wellicht ook wel welke ict-vaardigheden een docent of een student/leerling moet hebben om goed te kunnen functioneren op school of later in de praktijk. En natuurlijk hoe onderwijs werkt (of juist niet) en hoe je het gebruik van leren met ict kunt/moet organiseren.
Moet je dan alle antwoorden al hebben op de vragen die op dit gebied leven? Nee, natuurlijk niet. Daar doen we onderzoek voor. En dan niet (alleen) vanachter een bureau, maar samen met scholen en lerarenopleiders. En die scholen komen dan zowel vanuit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs. En natuurlijk werken we ook voor onze eigen hbo-instelling. Voor mij was dat een van de andere redenen om hier aan de slag te gaan: om me na mijn promotie door te kunnen ontwikkelen als onderzoeker.

Het werken voor de verschillende sectoren, op verschillende deelgebieden van leren met ict levert een mooi, maar ook soms complex geheel op van activiteiten, samenwerkingsverbanden, opdrachten, onderzoek en werkzaamheden. We zijn een echte netwerkorganisatie met partners in zowel de regio Arnhem – Nijmegen, maar ook in Oss, Roosendaal, Apeldoorn, Doetichem en een tiental andere plekken in Nederland. Waarbij je soms met docenten en studenten samenwerkt in multidisciplinaire teams als ze onderwijs herontwerpen en op andere momenten onderzoek doet waarbij basisschoolleerlingen aan de slag gaan met programmeren of robots. Een senior onderzoeker zal het overzicht over de verschillende niveaus hebben, tussen die niveaus kunnen schakelen, met de verschillende partijen kunnen praten, lijnen mee uitzetten etc.

Niveaus
Nou kan het zijn dat je denkt “ehm, maar dat kan ik nog niet allemaal”. En dat kan en mag ook. Want een ander mooi aspect van het iXperium / Centre of Expertise Leren met ict, van de HAN eigenlijk, is dat we niet maar één soort onderzoeker kennen. Zoals je uit de vacatures kunt opmaken hebben we junior onderzoekers, onderzoekers en senior onderzoekers (en ja, ook associate lectoren en lectoren, maar die laat ik nu even buiten beschouwing 🙂 ), elk uiteraard met bijbehorende salarisschalen, maar ook met bijbehorende verwachtingen, veronderstellingen van wat je al kunt, nog moet leren, nog wíl leren.

En we hebben op al die niveaus mensen nodig!

Dat leren zal dan veelal ook in de praktijk gebeuren omdat een junior onderzoeker dan bv de data-analyses uitvoert onder aansturing van een onderzoeker of senior onderzoeker binnen een (deel-)onderzoek waarvan de senior onderzoeker de aanvraag geschreven heeft, inhoudelijk al dan niet samen met de lector, sturing geeft en de hoofdlijnen uitzet etc.
We leggen de lat voor onszelf daarbij best hoog. Hoe hoog hangt natuurlijk ook een beetje van de functie af. Maar ik vind het juist wel lekker om het gevoel te hebben dat ik steeds op een positieve manier uitgedaagd wordt met nieuwe onderwerpen, een veelvoud van activiteiten, inhoud die we moeten produceren, collega’s die met nieuwe ideeën komen of die expertise hebben die de mijne aanvullen. Betekent niet dat je geen fouten mag maken, wel dat je ruimte krijgt om je te ontwikkelen.

Maar ja, we hebben het druk, dus een goede balans tussen werken en je andere activiteiten kunnen vinden helpt wel.

Dus…
Dit was, geheel op persoonlijke titel, wat aanvullende info over de vacatures en de redenen waarom ik hier graag werk. Als het jou aanspreekt, dan zou ik zeggen: solliciteer vooral.

Dan nog even de formele zaken, deels ook om mezelf wat telefoontjes te besparen: Annelies Dickhout, Directeur bedrijfsvoering van het kenniscentrum is contactpersoon voor vervolgvragen over de vacatures (zie de vacaturetekst voor haar telefoonnummer).  Dus eventuele telefoontjes voor aanvullende info, moeten echt via haar.
Sollicitaties moeten sowieso allemaal via het officiële HAN-formulier dat gelinkt is beneden aan de pagina’s. Is niet zozeer bureaucratisch, maar zorgt er voor dat alle sollicitaties tenminste op de juiste plek terecht komen. Is voor jezelf ook wel handig.

Wie weet tot ziens bij een van de gesprekken of daarna als collega!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Kom jij ons team versterken? https://t.co/MN4teWMSuD

trackback
4 jaren geleden

Welke praktijkgerichte #onderzoeker #onderwijs&ICT wil het team van het @iXperium gaan versterken? https://t.co/VX0mhqRF2m

trackback
4 jaren geleden

2 interessante vacatures bij @ixperium – een expertise centrum op het gebied van leren en ICT:… https://t.co/3LjJtAIrB6