Infrarood ontvanger

Heeft iemand nog leuke maak-ideeën met infraroodontvangers?

Infrarood ontvangerEen van de (hier nog niet gedocumenteerde) projectjes waar ik afgelopen kerstvakantie aan gewerkt heb, bestond uit het koppelen van een Wemos D1 mini en een infrarood-ontvanger. Daarmee kan ik de signalen van mijn Logitech Harmony 650 opvangen en doorsturen naar mijn MQTT-server die de informatie daarmee weer beschikbaar maakt voor OpenHab.

Daardoor kan ik bv de lampen ook met de Logitech afstandsbediening uitschakelen. Omdat het me handig leek een paar ontvangers achter de hand te hebben, ik had de enige/laatste die ik had opgebruikt, bestelde ik er 5 bij via AliExpress. Ik dacht dat ze €0,67 per stuk moesten kosten. Maar ik had niet helemaal goed gelezen. Die 67 eurocent waren namelijk niet per stuk, maar per 10 stuks. En ik had er dus geen 5 besteld, maar 50 stuks.

Dus….als je nog leuke maak-ideeën hebt voor projecten waarbij ik een infraroodontvanger kan inzetten, dan hou ik me aanbevolen! 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Ketelaar
Wilfred Ketelaar
5 jaren geleden

Wat dacht je hier van? Heb je nog wel een aantal LED’s en zo nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=vzWEgOt3xsM
of
https://www.youtube.com/watch?v=xkohbr9ApMo