Cool: 360 graden video’s ingezet in het Medisch Onderwijs

Dat ik zaterdag min of meer de conclusie trok dat de huidige < 1.000 euro camera’s voor 360 graden nog niet perfect zijn, betekende natuurlijk niet dat ik  niet meer op zoek ben naar of nadenk over toepassingen van 360 graden video’s in het onderwijs. Daarbij kwam ik bovenstaande video tegen. Geplaatst door YouTube gebruiker “V. Paul V” die in zijn profiel heeft staan “I work as the service coordinator for the Academic Health Center Classroom Services at the University of Minnesota. We schedule access and provide academic technology services for 47 classrooms in the campus’ Health Sciences District. This is my work channel.

Gezien de tekst “Not for reference” bij bovenstaande video is het in dit geval nog vooral een technische test en demo van de verschillende camera’s (Samsung Gear 360 en Nikon KeyMission 360 terwijl hij ook een 360fly aan het plafond heeft hangen). Interessant vind ik zijn keuze voor meerdere camera’s en het daarna ook wisselen tussen camerashots. Ik weet niet of ik daar altijd zo’n fan van ben, maar daar kom je natuurlijk pas achter als je het uitprobeert. Los van de ruwe kantjes vind ik het een supervoorbeeld van een tamelijk laagdrempelige productie met duidelijke meerwaarde. Laagdrempelig omdat de Samsung Gear 360 die hij op heeft hangen ruim onder die 1.000 euro grens zit en met duidelijke meerwaarde omdat zelf ik als leek en absoluut niet medisch opgeleid persoon gefascineerd was door de uitleg en een overzicht over de ruimte had die ik waarschijnlijk niet eens zou kunnen hebben als ik er zelf bij aanwezig was.

Hierboven zie je nog een voorbeeld van een situatie waarbij je zelf mag raden wie volgens jou de studenten in dit scenario zijn. Ik weet het natuurlijk ook niet 100% zeker, maar 2 van de 4 aanwezigen zijn duidelijk minder op hun gemak. Bij deze video vind ik de 360 graden camera die op het hoofd van de dummy patient vastgemaakt is verwarrend omdat hij zo’n vervormd beeld geeft, maar ook hier krijg ik een schitterend beeld van wat er in zo’n ruimte gebeurt. Voeg er nog wat overlays met info die op de schermen te zien is bij en je hebt super instructiemateriaal.

Voor wie zich zorgen maakt: met George loopt het goed af! 🙂

Tot slot: het zijn echt niet alleen de jonkies die hier mee aan de slag gaan. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje waar twee heren een scenario aan het voorbereiden zijn:

OK, dan echt tot slot. Als je wilt weten of studenten écht goed opletten, dan moet je de tweede keer deze variant gebruiken:

Alleen jammer dat het eigenlijk al voor de start van het filmpje verklapt wordt…

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom Visscher
Tom Visscher
6 jaren geleden

Nice!!!
Bekijk ook eens de app VRINOR
360 graden video’s in operatiekamers.
Grt, Tom