nov 012016
 

Je kunt twee dingen doen: het item van ruim 16 minuten even bekijken, of de conclusie lezen (zoals ook al in de titel): als je op zoek bent naar AA-batterijen dan kun je het niet beter treffen dan met de AA-batterijen van de IKEA. Die kosten €1,99 voor 10 stuks, net geen 20 eurocent per stuk dus.
Duurdere batterijen leveren wellicht een beetje meer gebruiksduur op, maar hun prijs/prestatieverhouding haalt het niet bij die van de IKEA.

Overigens: stop niet zomaar oplaadbare batterijen in je keukenklok, niet handig.

Al moet ik wat oplaadbare batterijen toch ook even de opmerking die bij de videopagina op hardware.info herhalen:
* Eneloop/Fujitsu/GP Recyco
* Fatsoenlijke lader erbij kopen die niet te snel laadt of instelbaar is.

Zelf gebruik ik een Tensai TI-800L intelligente lader 8 x AA en/of AAA gekocht via batterijservice.nl dus vandaar ook de link naar die site (ik heb er geen aandelen of zo).
Ik gebruik die in combinatie met GP Recyco AA batterijen o.a. in de flitser van de onderwatercamera.

nov 012016
 

limidarmorAls je soldaat bent, of dat nou op de grond is of in een supersnel vliegtuig, dan zul je over de best mogelijke bescherming willen beschikken. Een paar extra ogen in je hoofd zijn dan natuurlijk heel welkom. Relevante informatie over al dan niet zichtbare doelen precies daar geprojecteerd waar die doelen zijn, op het moment dat jij er naar kijkt eveneens.

Vanuit dat oogpunt is het bericht dat de Microsoft HoloLens ook door het leger in Oekraïne getest wordt dan ook alleen maar cool, goed, interessant.

Of ik persoonlijk het beeld van de hightech soldaat nou zo geruststellend vind, daar ben ik nog niet helemaal uit.