Quicknote: HP Sprout Pro

20160120_143648 - kopieDe Sprout Pro van HP (meer info – PDF) is een raar apparaat . Ik kan het eigenlijk niet anders zeggen. En daarmee bedoel ik dat als je hem voor de eerste keer ziet je even moet kijken wát het nou eigenlijk is wat je ziet. Het is een all-in-one PC, d.w.z. dat de computer in het beeldscherm zelf zit (“net als bij een iMac” zouden de Apple fans dan zeggen). Op dat scherm zit een soort kap die er uit ziet als een een bureaulamp. Nou, lampjes zitten er ook daadwerkelijk in, maar daarnaast ook een projector en een camera. Met de projector kun je dingen die je op het beeldscherm ziet voor je op de “mat” projecteren. Maar omgekeerd kun je ook dingen die je daar ziet met de camera op het scherm laten zien, óf als je er een beamer aan hebt hangen, op die beamer. En naar wens kun je de beelden op het beeldscherm en de beelden van de camera naast elkaar weergeven op die beamer.

Betekent dus dat je als docent een verhaal kunt vertellen, bijvoorbeeld over de Romeinen, maar dan een object (verzameling munten was het hier in de demo) kunt hebben, die leg je op de mat en laat je op het scherm zien. Dan kun je ook een foto maken van die munten zodat je de fysieke munten aan de leerlingen kunt rond geven terwijl de afbeelding gewoon beschikbaar blijft op het scherm.20160120_144607_HDR - kopie Maak je gebruik van het los aan te schaffen scan-plateau, dan kun je de Sprout Pro ook gebruiken als 3D-scanner. Je ziet dat op de foto hiernaast. De scanner werkt met zwarte lijnen (weerkaatsen niet maar breken) en verschillende scangangen. Dat betekent dat je een voorwerp bv eerst op zijn linkerkant legt, scant, dan rechtop zet, scant, dan een keer op zijn rechterkant, scant en zo verder.
Na elke scangang zie je het compleet gescande beeld en kun je ook zien wat de scanner nog niet goed heeft kunnen scannen. Je kunt dan zo veel scangangen als dat je nodig hebt toevoegen zodat je de vorm helemaal compleet hebt. Ik heb het me laten demonstreren en het ging super simpel.

Ik denk niet dat het een systeem is om persé in elk klaslokaal te hebben staan, daar is het met zo’n 2.000 euro (compleet met het scanplateau) wat duur voor, maar in een iXperium zou het niet misstaan. Qua gebruikersvriendelijkheid (mits de software ook stabiel blijkt bij veel gebruik) zag het er goed uit.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Quicknote: HP Sprout Pro https://t.co/n0gHvHIxlM

trackback

BETT2016 Quicknote: HP Sprout Pro https://t.co/y99GC6tFdp @iXperium #BETT2016