Twitter test “Opinie” optie in Tweets – werkt nog niet helemaal

Twitter_Peiling

Het was er eentje in de categorie “Hé, wat is dit?” gisterenavond laat. Ik had opeens eens optie “Peiling” erbij in Twitter in de browser-omgeving. Het maakte het mogelijk om een peiling toe te voegen aan een tweet met twee opties (meer was niet mogelijk).

Ik heb het uitgeprobeerd:

Zelf zie ik de stem-optie alleen als ik de tweet ergens anders embed, zoals bij deze blogpost. Klik ik er dan op, dan wordt ik naar Twitter doorgevoerd. Om te kunnen stemmen moet ik inloggen op Twitter, maar als ik dat met mijn eigen account doe, dan mag ik juist weer níet stemmen. Op zich logisch.

Maar als ik met een ander account inlog en stem, dan zie ik met het account waarmee ik de peiling aangemaakt heb, de scores niet.

Het is een feature die Twitter blijkbaar al even aan het testen is maar die hoe dan ook nog niet helemaal volgens verwachting werkt. Ook omdat de clients van anderen dan Twitter zelf er uiteraard nog geen ondersteuning voor hebben.
Daarnaast is het  een feature die ze zonder aankondiging aan, maar ook weer uit zetten. Vanochtend was de knop voor het toevoegen van een Opinie weer verdwenen. Maar gelukkig heb ik de gif nog om te delen. 🙂

 

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Florina Blokland
5 jaren geleden

“Gelukkig hebben we de foto’s nog” 😉