Windows 10 (straks) ook te activeren met Windows 7/8/8.1 key

Windows_10_info Toen ik mijn PC wilde upgraden van Windows 8.1 naar Windows 10 besloot ik om voor een clean install te gaan. Dus geen upgrade van de bestande omgeving, maar gewoon lekker leeg gooien en opnieuw beginnen. Ik zal niet herhalen wat ik zei toen ik er achter kwam dat mijn Windows 8 licentiecode niet werkte op mijn Windows 10 installatie. Ik moest Windows 8 opnieuw installeren, activeren, upgraden naar Windows 10 en toen pas kreeg ik een code die gebruikt kan worden om Windows 10 direct te activeren. Dat heb ik vervolgens ook gedaan.

Microsoft heeft gelukkig naar de problemen hiermee geluisterd (beter laat dan nooit?) want vanaf build 10565 (die nu getest wordt) zul je ook gewoon je Windows 7/8/8.1 key kunnen gebruiken bij het installeren van Windows 10. Niet dat ik er zelf nu voor mijn desktop nog voordeel van heb, maar de laptop van de kinderen draait ook al een paar jaar op zijn oorspronkelijke Windows 7 image (incl. uiteraard alle tussentijdse updates) en is dus ook wel een kandidaat voor een clean install. Dan gelukkig dus meteen ineens.

(getipt door intowindows.com)